Hoe goed kan een laptop tegen vallen?

Mijn mini-laptop heb ik al een keer of zes uit m'n handen laten vallen. Hij is op het zicht eigenlijk amper beschadigd, op wat krasjes na. Soms moet ik die buitenste lagen kunststof na zo'n val even weer vastklikken, maar dat is tot nu toe alles.

Ik vraag me al een tijdje af in hoeverre ik enorme mazzel heb dat hij het nog doet, dus hoe goed in het algemeen een laptop hiertegen kan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een erg kwetsbaar onderdeel van je laptop is de hardeschijf. Deze draait rond met ongeveer 54000RPM en is erg gevoelig. Als je je laptop dus laat vallen kan deze, zeker als je laptop nog aan staat of als je hem net hebt uitgeschakeld, makkelijk beschadigd raken door de naald die tegen de schijf tikt. Een ander erg gevoelig onderdeel is het beeldscherm, waarschijnlijk heb je de laptop laten vallen als deze gesloten was wat de kans op beschadigingen hieraan aanzienlijk verkleint als het scherm een klap op moet vangen kunnen de scharnieren erg makkelijk beschadigen. En zodra de kunststof hoes rond het scherm zijn vorm niet meer houd kan het scherm makkelijk scheuren. Als je je laptop al 6x hebt laten vallen en nog geen problemen hebt heb je waarschijnlijk toch erg veel geluk gehad. Een goede backup van je bestanden bij houden is je dan ook zeker aan te raden.

je hebt enorme mazzel. Veel hand-held apparaten worden wel gebouwd opdat ze een 'normale' val van ongeveer een meter hoogte (meestal) kunnen doorstaan. Ik raad je toch aan voorzichtiger om te gaan met je dure speelgoed: dit soort ongelukjes valt niet onder garantie.

Als je laptop op de korte zijde valt (waar de disk in moet) heb je kans dat alles beschadigd/kapot is. Heb het zelf 1 keer meegemaakt en ben daarna naar de pc-winkel gegaan, die heeft er met heel veel moeite nog enkele foto's vanaf kunnen halen. De zijkant van een laptop is dus een zeer zwak punt. De rest kan wel tegen een klein stootje.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100