Ik heb een vraagje i.v.m. elektriciteitsverbruik en verder een vraagje i.v.m. opgenomen & afgegeven vermogen... Kunnen jullie mij verder helpen?

Hi,

ik verhuis binnenkort naar een relatief grote studentenkamer
en in mijn huurcontract staat het volgende op:

- elektriciteitverbruik van de kamer
(vermogen tot 1400W beschikbaar)

Ik heb een microgolfoven liggen maar als ik naar de
gebruiksaanwijzing kijk dan lees ik het volgende:

Voedingsbron: 230 V- 50 Hz AC

Opgenomen vermogen -> Zie hieronder

Maximaal vermogen: 2700 Watt

Magnetronfunctie: 1400 Watt

Grill (verwarmingselement): 1250 Watt

Hete lucht (verwarmingselement): Max. 2050 Watt

Afgegeven vermogen -> 100 Watt / 900 Watt - 6 standen (IEC-705)

Frequentie: 2450 MHz
---------------------------------------------

Mijn vraag is: is deze magnetron geschikt voor in mijn kamer?
Want het vermogen in mijn kamer is 1400 Watt en ik snap niet
wat het verschil is tussen opgenomen en afgegeven vermogen.

Ik zou jullie enorm dankbaar zijn als jullie mij een helder
antwoord kunnen geven en/of dit toestel geschikt is
voor in dat kamer?

groetjes

Weet jij het antwoord?

/2500

Het gaat om het opgenomen vermogen, dat is wat vanuit het stopcontact wordt gebruikt. Deze magnetron is dus eigenlijk niet geschikt, want alleen de magnetron gebruikt al 1400 Watt. Dat is het maximum wat je mag gebruiken, en lampen, tv, pc zullen ook meetellen. Een korte beperkte overbelasting is meestal geen probleem, maar je zit aan het randje. Als je de grill erbij aanzet gaat het echt niet, die gebruikt dan nog een keer 1250 Watt erbij en dat zal niet gaan. (Het afgegeven vermogen is het deel van het vermogen dat nuttig wordt aangewend om voedsel te verwarmen. Dat is lager, er gaat energie verloren die wel wordt gebruikt maar niet nuttig voor het doel. Het afgegeven vermogen zegt dus iets over hoe snel je wat kunt opwarmen.) Tip: je kunt beter een kleinere magnetronzoeken zonder gril. Die kan minder maar gebruikt ook minder stroom. Juist die simpele magnetrons zijn tweedehands goedkoop (paar tientjes).

De combi-magnetron kun je alleen als magnetron of als grill gebruiken, de hete lucht functie gebruikt te veel voor de 6A groep waar je op aangesloten bent. Bedenk dat als je de magnetron gebruikt dat je al aan het maximum zit, andere apparatuur en verlichting moet je dan wel even uitschakelen.

hoi tintin1988, tsja, 1400 W komt overeen met een zekering van 6A dat is niet veel, lampje, radiootje, computer, en dan heb je het wel gehad. blijkbaar wil de huismeester niet dat je veel stroom gebruikt. dat kan anders! als je op college zit, of in bed ligt, dan gebruik je niets, ben je thuis, dan wil je wel iets meer dan 6A gebruiken. zet wat accu's (24V) op een goed geventileerde plaats. sluit die aan op een acculader die hooguit 2 0f 3A trekt, dan weet je zeker dat dit de boel niet zal overbelasten. de overige 3 of 4 A gebruik je voor verlichting, radio en computer. is een 'gewone' radio onvoldoende, dan koop je een heftige geluidsinstallatie, maar die moet dan wel op 24V= werken. De accu dus. moderne vrachtwagens werken op 24V en de inrichting van die vrachtwagens komt overeen met komplete huiskamers. zo zijn er 24V TV's magnetrons, geluidsinstallaties, koffiezetters, waterkokers, etc, etc. de accu's worden overdag en 'snachts opgeladen. in de periode dat jij extra vermogen nodig hebt, trek je dat gewoon uit de accu's die dag en nacht worden geladen. de zekering zal niet sneuvelen, jij hebt toch het gewenste vermogen met bijhorend woongenot. suc6! groeten, Dré

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100