Hoe weet je of je met een draadloze hoofdtelefoon radio kunt luisteren? (van bol.com)

Bij Bol.com staat dat er nooit bij.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Met een draadloze hoofdtelefoon kan je alles beluisteren wat je met een gewone hoofdtelefoon kan beluisteren, je hebt bij beide altijd wel extra apparatuur nodig zoals een een versterker en radio of cd speler of een laptop. Toegevoegd na 1 minuut: Als je de vraag zo stelt lijkt het of je niet snapt wat een draadloze hoofdtelefoon is. Toegevoegd na 3 minuten: een een versterker :P

De meeste tegenwoordige draadloze koptelefoons werken op één of twee vaste frequenties van 863,500 of 864,500 MHz. Ze ontvangen een FM stereo signaal van de bijbehorende basiszender. Alle geluidsbronnen die je op de basiszender aansluit kun je dus ontvangen, maar rechtstreeks een radiostation uit de omroep FM-band (87,5-108 MHz) kun je niet ontvangen.

Een draadloze hoofdtelefoon (headset) bestaat uit 2 onderdelen: 1. de zender (infrarood, bluetooth, of via radiosignalen, al naar gelang het type) die op de versterker moet worden aangesloten en 2. de hoofdtelefoon zelf, waarin de ontvanger zit (ook afhankelijk van het gebruikte transportmedium) De zender van de set sluit je aan op de hoofdtelefoonaansluiting van je stereo set of wat voor apparaat dan ook wat geluid produceert. De zender verzorgt dan het transport naar je headset waardoor je binnen een bepaalde afstand zonder hinder van lange draden je favoriete muziek kunt horen. Is dit een radio dan hoor je je radio. Er zijn draadloze hoofdtelefoons in de handel die ook een eigen FM ontvangertje in de headset hebben en dus onafhankelijk van een aparte versterker toch FM radio kan weergeven. Toegevoegd na 3 minuten: Als deze optie aanwezig is dan wordt dat bij de productinfo erbij vermeldt. Staat het er niet bij dan heeft de headset dat niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100