Al 3 jaar lang gaan mijn huishoudelijk app.kapot.Door specialisten nagekeken en niets gevonden. Zij kunnen mij niet helpen. En nu?

Afgelopen 3 jaar zijn bij mij thuis electr.apparaten stuk gegaan. bv oven, magnetron,afwasmachine,wasmachine,
tafelgril app.etc. Door Electriens een paar keer laten onderzoeken/doormeten. Zij kunnen geen verkeerde aansluiting vinden en 't ligt ook niet aan de hoeveelheid pieken en dalen. Zij kunnen me niet meer helpem. Heeft er iemand een idee waar dit elders aan kan liggen. Dit kost handen vol geld. bij aanschaf van nw app. als je weet dat deze ook weer stuk gaan!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het lijkt mij inderdaad nogal veel wat er stuk gaat. Ik zou denken dat een goed elektrotechnisch bedrijf (of de energieleverancier) iets moet kunnen vinden. Mogelijk geen goede aarding (dit probleem heb ik zelf gehad). Misschien moeten ze een lagere termijn meting uitvoeren, dus geen momentopname, maar de dieken en dalen van een week achter elkaar. De doorsnee elektricien (installateur) beschikt meestal niet over de geavanceerde meetmiddelen.

KAN ID BIJ DE AARDING LIGGEN ! aarding zelf omleiden is mijn idee der over . Gaat je radiotoestel of tafellamp nog bv ?? Deze werkt zonder aarding en blijft waarschijnlijk intact :-)

Inductiespanningen moet je niet onderschatten. Die ontstaan bij het in (en ook uit) schakelen van (grote) machines. Schakelklokken die grote netten in en uitschakelen, liften, electrische motoren, etc etc. Daar zou je een netfilter voor kunnen gebruiken. Om klein te beginnen koop een fatsoenlijke stekkerdoos met overspanning- en piekfilter en kijk of de apparaten langer meegaan. Laat evt. een meeting over meerdere dagen/weken uitvoeren om te kijken naar spanningspieken. Wat Basmeyer reeds schreef: geen motoren etc. met simpele dimmers dimmen. En anders zit er niets anders op dan te verhuizen. ;-)

Hoi, Dit probleem heb ik nu al 5 jaar en nu hebben ze een kastje vanuit Enexis geplaatst, helaas maar voor een week. Nu maar hopen dat ze iets vinden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100