nudat de gloeilampen verboden worden,hoe zit t dan met auto-verlichting?

en achterlampen zijn toch ook gloeilamp..

Toegevoegd na 1 uur:
ik bedoel natuurlijk voor alle auto's die nog gloeilampen gebruiken,wat als een lampje stuk gaat...?

Toegevoegd na 3 uur:
o ja sorry...in je koelkast zit ook een gloeilampje...

Weet jij het antwoord?

/2500

Auto's, worden sinds 2000 standaard met XEON-verlichting uitgerust en tegenwoordig steeds vaker met LED-verlichting. Daarnaast heeft het werkelijk helemaal niets met gloeilampen te maken

Waarschijnlijk geld het gloeilamp verbod alleen voor de utiliteitsbouw?

Een compleet nieuwe unit plaatsen om het gloeilamp knipperlichtje te vervangen is natuurlijk gekkenwerk. Het zou niet alleen honderden euro's kosten, maar ook weinig verschil uit maken aangezien het hier om de kleinere lampjes gaat van zo'n 5watt ofzo. Aangezien de koplampen (groot licht) gebruik maken van Halogeen of Xenon verlichting, is het daardoor ook niet nodig om daar iets aan te veranderen. Op dit moment geldt deze "omruilactie" dus alleen voor lampen met een normale fitting in huis/woning.

vooraleerst ziijn alleen gloeilampen van 100 watt en hoger uit de verkoop gehaald en aangezien autoverlichting niet boven 65 watt 24 volt uitkomt is het niet van toepassing om deze te verbieden (24 volt voor vrachtauto's en bussen 12 volt voor de meeste andere voertuigen en 6 volt voor een aantal klasssiekers ) Ook in de toekomst zullen voor dit gebruik normaal lampen te koop zijn.