Ik sluit mijn speakers aan op mijn laptop, maar hij schakelt niet over naar de speakers maar blijft op laptopgeluid. Hoe kan dit?

Voorheen kreeg ik meteen het geluid uit mijn speakers. Nu hoor ik er niks uit, alleen van mijn laptop zelf.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je geeft net iets te weinig informatie: - Welk besturingssysteem gebruik je? - Verder wil ik vragen of je de boxjes even op een andere computer wil proberen om uit te sluiten dat de boxen niet kapot zijn. - in Windows 7 bijvoorbeeld kun je bij je audio settings in configuratiescherm de instellingen resetten. - Misschien herkent je laptop niet dat er een kabeltje van de speaker in de laptop zit. - Stomme vraag misschien, maar heb je je laptop al opnieuw opgestart en de accu eruit gehaald? Dat wil ook wel eens helpen.

In de aansluiting waarin je je speakers stopt zit een schakelaar die de plug detecteer. Bij windows zie je dan vaak ook in de tray rechtsonder een ballon met een tekst verschijnt en/of het symbool van het geluid dat verandert. Misschien is die schakelaar kapot? Toegevoegd na 1 minuut: Probeer het eens met een koptelefoon; dat moet hetzelfde effect geven!

Dit komt waarschijnlijk doordat je speakers niet automatisch herkend worden. Je zult handmatig de instellingen moeten aanpassen (ik ga er vanuit dat je Windows (7) gebruikt): klik met de rechtermuisknop op het speaker/geluid-icoontje en klik op 'afspelen/afspeelapparaten.' Hier staan een aantal uitgangen. Klik op een die niet als standaard is ingesteld, en klik op 'Instellen als standaard.'

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100