Hoe kan ik van 2 schijfstations (logisch station) 1 station (C:) maken?

Ik ben al een tijdje bezig om van 2 stations D: en E: op mijn laptop 1 station (C:) te maken, kan iemand mij helpen alsjeblieft? er zit namelijk op C: 300MB ruimte over tewijl op D: 27,5 Gb E: 15,3 Gb zit.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Welke versie van Windows heb je? Op Windows 7 kan dit heel gemakkelijk, je gaat naar Start > Rechtermuisknop op (Deze) computer > Beheren > Dan in het menu links op Schijfbeheer klikken. Hier zie je je schijven staan. C:, D: en E: (En misschien nog andere, USB, DVD etc.) Je kan je D: & E: Schijf verkleinen door met met rechtermuisknop op de schijf te klikken en te kiezen voor volume verkleinen. Nu moet je even wachten en kan je kiezen moet hoeveel je schijf verkleint moet worden. Ook als er geen belangrijke bestanden op staan kan je een schijf verwijderen door te kiezen voor volume verwijderen. Als je dit gedaan hebt klik je met je rechtermuisknop op de C: en kies je voor Volume vergroten. Hoe dit met Windows Vista werkt weet ik niet zeker, misschien wel hetzelfde. Met Windows XP bestaat er een programmatje genaamd Partition Magic, maar ik durf niet te vertellen of je hiermee ook partities kan vergroten of verkleinen.

in xp is het "rechter muisknop deze computer" - "beheren" - "schijfbeheer" Druk daar op de schijf die je wilt beheren alweer met rechtermuisknop . Let wel...Een schijf waar een besturingssysteem opstaat kan je niet veel aan veranderen .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100