welk huishoudelijk apparaat verbruikt het meeste stroom?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je wasmachine, wasdroger en vaatwasser staan bovenaan. Die trekken de meeste stroom. Daarmee is hebben we het niet over het energieverbruik, want je vroeg naar stroom. Als we het over energieverbruik hebben, dan is de wasdroger de gulzigste Watten-slurper.

Stofzuiger, magnetron (staat hier op eigen groep)

1-strijkijzer 2-tosti app 3-stofzuiger 4-fhön 5-magnetron

Ik dacht dus vooral de wasdroger. Gebruik deze zo min mogelijk.

Electrische boiler en electrische kookplaten.

Mijn moeder had vroeger de stelregel dat een strijkijzer fl. 7,50 (gulden) per uur koste. Dus ik ga er vanuit dat dit vandaag de dag nog steeds het meeste stroom verbruikt in het huishouden...

Ligt er ook aan hoe vaak je het apparaat aanzet. Je kunt heel makkelijk kijken naar het aantal Watt (W). Hoe hoger dat is, hoe hoger het stroomverbruik. Maar alleen als het apparaat aanstaat. Neem een gloeilamp van 60 W en een stofzuiger van 1000 W. Welke van die twee verbruikt de meeste stroom? - Zet je ze beide een half uur aan, dan verbruikt de stofzuiger de meeste stroom. - Brandt de lamp dag en nacht, en gebruik je de stofzuiger een half uur, dan verbruikt uiteindelijk de lamp de meeste stroom. Het gaat dus niet alleen om vermogen (Watt), maar ook om tijdsduur. Kijk je alleen naar Watt, dan zijn de volgende apparaten grote verbruikers: - Elektrische geyser - belachelijk veel W. - Elektrische kachel - vaak boven de 2000 W. - Stofzuiger - 1000 W of hoger. - Koffiezetapparaat (jawel) - rond 1000 W. - Wasmachine - maar ik heb niet gekeken hoeveel.

Een elektrisch fornuis of een elektrische oven zitten vaak op een heel apart afgezekerde groep en gebruiken vaak het 380V systeem (ipv de normale 220V).

onze sauna heeft een verbruik van 9 Kw, en heeft dus een aparte aansluiting op 380 volt

oven, zonnebank en wasmachine.

de tv moet ook zeker niet worden vergeten,ook omdat deze bij veel mensen vaak dag en nacht aanstaat,vaak ook onnodig. en dan de eerder genoemde ,droger en de wasmachine,de wasmachine wel steeds minder omdat deze de meeste stroom verbruikt bij het opwarmen van het water,en echt heel warm wordt er tegenwoordig niet meer gewassen,vroeger wel anders met al die kookwassen.

Dit zijn de apparaten die warmte produceren. Denk hierbij aan wasdrogers, wasmachines, strijkijzers, elektrische boilers, kachels, kookplaten etc. Door de vraagstelling is de vraag moeilijk te beantwoorden, want welk apparaat het meeste stroom verslindt, verschilt niet alleen per huishouden, maar ook per apparaat. Het energieverbruik van bijv. een wasmachine is ook nog afhankelijk van de temperatuur waarop je wast, die van een elektrisch kacheltje is ook afhankelijk van de temperatuur en omstandigheden waarin hij gebruikt wordt (omgevingswarmte). Als je naar een wasbeurt kijkt, kost een wasmachine (A label) 11 cent gemiddeld per wasbeurt en de wasdroger 39 cent. Een wasdroger gebruikt dus meer stroom, maar niet iedereen heeft een droger en niet iedereen droogt altijd alle was in de droger. Wel heeft praktisch elk huishouden een wasmachine. De wasdroger heeft in ieder geval de naam om een grote stroomverspiller te zijn, want was droogt ook per slot van rekening ook aan de lijn. Ook gebruik je apparaten lang of kort. Bijv.: Een combi-oven gebruikt 1100 watt Een koffiezetapparaat 1450 watt Een waterkoker 2000 watt Maar de oven die het minste energie gebruikt, gebruik je meestal lang achter elkaar. Wel apparaat dus uiteindelijk het meeste stroom gebruikt, hangt van het gebruik af. Zie linken voor meer informatie over stroomverbruik van huishoudelijke apparaten

Bronnen:
http://www.energielabel.nl/pagina.aspx?ond...
http://www.stichtingdienstverleningservice...

Afhankelijk van de duur van het gebruik: - elektrische geiser (20-30kW) - elektrisch fornuis (7-11 kW) [als alles tegelijk en vol aanstaat] - sauna (op stroom) (5-7 kW) - elektrische bijzetkachel (1,5-3,5 kW) - wasmachine, koffiezetapparaat, waterkoker, strijkijzer e.d. 1-2 kW En niet te vergeten de TV en de verwarmingpomp. Deze hebben wellswaar 'slechts' 100-300 Watt, maar staan uren achter elkaar aan. In sommige oude centrale verwarmingssystemen draait de verwarmingspomp 24 uur per dag, dag in dag uit. Bij een pomp van 200 Watt, komt dit neer op. ca 50 cent per dag...

Het zijn wel geen huishoudelijke apparaten in de strikte zin van het woord,maar wat dacht je van alle apparatuur,die dag dag uit standby staat?

In de zomer gebruikt je airconditioning de meeste stroom...

De grote gebruikers zijn de was- en reinigingsapparaten, koelapparatuur, verlichting en computers en audiovisuele apparaten.

Bronnen:
clubgreen.nl

volgens mij wasmachine maar ook platte tv s

verhoudings gewijzd neemt je droger oven of wasmachine het meeste stroom als ze gaan verwarmen. je koelkast staat 24 uur p/d aan en zal op jaar basis het meeste verbruiken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100