Ik heb net een elektrisce fiets gekocht en na 2 uur opladen van de 6 doet die het nog steets niet is dat normaal?

Weet jij het antwoord?

/2500

Voor de eerste keer gebruik moet je hem normaal voor de eerste keer dubbel zo lang opladen. Lees anders de handleiding even door of een ander stopcontact proberen. Anders terug naar de winkel.

Normaal zou hij wel iets moeten doen maar je kunt de accu een {laten} doormeten dan weet je of het aan de accu ligt of iets anders.

Het is het beste om hem in een keer volledig op te laden. Hoewel de nieuwe acculaders aangeven wanneer de accu helemaal vol is, is het toch aan te raden om de accu nog even door te laten laden omdat het laden in de laatste fase wat langzamer gaat dan in de beginfase. Als de acculader aangeeft dat hij helemaal vol is, is deze in werkelijkheid maar 90% gevuld.

Bronnen:
http://www.elektrischefiets.com/techniek.html

Wij hebben 3 elektrische fietsen. 2 splinternieuwe en 1 op loodaccu,s. De laders geven aan (na 3 1/2 uur) dat de accu,s vol zijn. Op de display,s kan men zien hoeveel energie de accu heeft. Bij nieuwe accu,s is het gebruikelijk om deze eerst 3 a 5 x te ontladen voor een duurzame werking. Ga niet fietsen als de accu voor de 1e keer nog niet volledig is opgeladen.(dat bekort de levensduur van de accu.) En als de accu vol is, dan dient men eerst het contact aan te zetten, (via het display of sleutel) en de stand van de trapondersteuning in te stellen. Bent u uitgefietst schakel dan het contact of het display uit. Bij het laden van een ouderwets systeem moet het contact UIT staan, en voor het nieuwe systeem geldt dat de accu (cassette) uit de fiets gehaald moet worden.

Om wat voor een fiets gaat het? Er zijn fietsen welke worden aangestuurd via een computer ( Sparta Ion) en fietsen welke alleen een sensor heeft bij de kettingkast ( vroege modellen en de goedkopere fietsen) met uiteraard een schakelaar voor de ondersteuning. Fietsen met een computer kun je misschien met de FAQ of storingslijst uit de gebruiksaanwijzing nalopen en anders uit laten lezen bij de dealer. Fietsen met sensoren bij de kettingkast: Staat de fiets aan (of op contact). Werkt de wandel-functie? ( optie ) Reageert de fiets op ondersteunigs-standen. Is de fiets heel toevallig gevallen? Zijn de kabels allemaal nog aangesloten? 1 van de wielen gedemonteert gehad? Heeft de fiets op de fietsendrager gestaan? Misschien kun je aan de hand van dit enkele dingen uitsluiten en daarbij "ons" van wat meer informatie voorzien. Er zijn namelijk zoveel verschillende elektrische fietsen en nog veel meer mogelijke oorzaken van storingen. Succes!!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100