Hoe heet het beeld in een game als je vlak achter hem staat?

Zoals bij (sonmige)gta en bij cod games.
GEEN COPTERVIEW DUS!
thnx!

Weet jij het antwoord?

/2500

3rd person view

Ik denk dat je het genre First person Shooter bedoeld, waarbij je in feite door de ogen van degene kijkt wie je speelt. Dat is in ieder geval zo bij de games die je noemt (call of duty en Grand Theft auto). Toegevoegd na 3 minuten: In een third person shooter kijk je niet van achter degene die ziet (door zijn ogen), maar zie je de persoon of actie voor je. Ze lijken tegenwoordig wel erg op elkaar. Het verschil is vooral dat je bij de 3epersoon een flink stuk of het geheel van de persoon ziet die de acties onderneemt. Je kijkt niet door zijn ogen, maar kijkt vlakbij mee. Toegevoegd na 7 minuten: Je beschrijving van vlak achter iemands rug meekijken hoort wel bij een third person shooter. De games die je noemt zijn naar mijn mening echte 1st person shooter. Gears of war en ook wel een beetje Tomb raider zijn betere voorbeelden van third person shooters. Toegevoegd na 10 minuten: Sorry, ik ben in de war. Call of Duty is 1st person (je ziet het geweer) en GTA is 3d person. Ik was in de war, maar bij GTA kan je ook op het mannetje kijken herinner ik me nog.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Third-person_shooter
http://nl.wikipedia.org/wiki/First-person_shooter

Camera in de derde persoon, ook wel 3rd person. Call Of Duty bijvoorbeeld word First Person genoemd omdat je het uit de ogen van de speler bekijkt.

Birds eye view of 3rd person

Bij GTA zien je vaak de rug nog van je mannetje. Dat is 3rd person view. Maar als je alleen de loop van je geweer ziet en je handen dan het echt First Person. Je bent als het ware het mannetje zelf en kijkt door zijn ogen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100