Waarom zit er in de wasmachine altijd een glazen deur en geen dichte deur.?

Weet jij het antwoord?

/2500

Heel simpel: omdat je dan kan zien wat er achter het deurtje zit. Als er namelijk een kind, hond, kat, konijn, cavia of welk ander levend wezen zit gaat die dood. In een droger bijvoorbeeld is de kans dat je doodgaat een stuk kleiner. Daarom heeft die geen glazen deur.

Je kan dan inderdaad zien of er nog water inzit. En of je er per ongeluk een rode onderbroek bij je witte was hebt gestopt. Plus dat tegenwoordig de vulopening groter is hebben de meeste fabriekanten de deur in de machine schuin gemaakt zodat het moeilijker wordt voor het wasgoed om klem te zitten tussen de deur en het manchet. Glas zal dan waarschijnlijk goedkoper zijn.

nog niet genoemd hier boven: als er een bont stuk wasgoed bijzit in de witte was (perongeluk) en je programma start kun je hem nog snel uitzetten, en het bonte wasgoed er tussenuit vissen voor hij al je witte was een andere kleur geeft. (als het afgeeft, rood bijvoorbeeld), en als je perongeluk te veel zeep er in hebt gedaan (zie je daarna door het glas in de rubberen rand), en je programma is gestopt kun je hem evt nog een keer extra laten spoelen zonder dat je het deurtje hoeft te openen. controle of je genoeg water in je trommel kan krijgen? als er iets is met de watertoevoer zou je dat door het glas ook moeten kunnen zien lijkt me. je zou ook kunnen zien onder het programma of er (perongeluk) nog iets uit de broekzakken komt als je ze niet nagekeken hebt. (kraal, knoop, aansteke e.d.)of als er een knoop, los is geraakt van de kleding, dit obstakel kan vast komen zitten of in de rubberen ring komen met gevolgen van dien voor de trommel. dus zodra je zoiets los in je trommel ziet of als hij steekt of in de ring zit dan kun je het programma staken en voorzichtig de deur na een minuutje open proberen te maken (beveiliging kan ingesteld zijn als het waterniveau boven de ring uitkomt) maar dat is even uitpluizen bij iedere wasmachine. probeer het er in ieder geval uit te krijgen en laat je machine dan geen volle toeren centrifugeren, maar kies de afpompstand en probeer z.s.m. de deur open te krijgen.

Dat is niet waar je hebt ook bovenlaaders dat zijn geen glazen deurtjes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100