wie heeft de magnetron uitgevonden?

Weet jij het antwoord?

/2500

"De mogelijkheid om met behulp van microgolven voedsel te verwarmen werd gedurende de jaren 40 ontdekt door Percy Spencer, die bij Raytheon werkte en magnetrons bouwde voor radars. Spencer had al vele uitvindingen gedaan en had 120 octrooien op zijn naam staan."

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Magnetron_(oven)

De Amerikaanse firma Amana Radarange bracht in 1967 de eerste magnetrons (microgolfovens) in Europa op de markt. De oerfirma Raytheon had er na de uitvinding door Percy LeBaron Spencer kort na de Tweede Wereldoorlog twintig jaar mee gerommeld. The Guardian (11.07.07) stelt onder de mooie titel ‘Ping!’ vast dat de culinaire beloften die het toestel inhield, nooit zijn waargemaakt. Maar dat het tijd is voor een herwaardering: Scrambled eggs (90 secs) “Make sure to stir them every 10 seconds, which stops the eggs drying out.”

De mogelijkheid om met behulp van microgolven voedsel te verwarmen werd gedurende de jaren 40 ontdekt door Percy Spencer, die bij Raytheon werkte en magnetrons bouwde voor radars In 1945 vroeg Raytheon patent aan op het koken met microgolven en in 1947 bouwde het bedrijf de eerste commerciële magnetronoven, de Radarange. Het apparaat was bijna 1,8 meter hoog en woog 340 kilogram. Met waterkoeling kon het 3000 watt leveren, ongeveer drie keer zoveel als de tegenwoordige magnetrons leveren.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Magnetron_%28oven%29

idd, volgens mij was dat Amana Radarange

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100