Hoeveel kost het om een oude wasmachine te laten maken?

Ik heb een 2de hands miele wasmachine oud model, (novotronic v8835) maar al mijn was komt er koud uit, maar voor de rest doet ie het perfect. Wat is verstandiger nieuwe kopen, of laten maken? En hoeveel kost het?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou eerst een monteur laten nakijken. Hij is specialist op dat gebied en kan dus ook zien wat er precies kapot is. Dan weet je ook meteen de prijs. Echter tegenwoordig kan je beter vernieuwen dan maken:)

Laten maken is erg duur. Je moet ook de voorrijdkosten (meestal) betalen. Je zou eens kunnen informeren wat een erkende monteur aan voorrijdkosten en uurtarief vraagt en hem vragen hoe lang hij denkt bezig te zijn. Toegevoegd na 43 seconden: Je kunt ook op internet kijken voor de tarieven.

Meestal kun je beter een zuinige, nieuwe wasmachine kopen dan laten repareren, want dan heb je 1. voorrij-kosten 2. de reparatie zelf die ook nog best duur kan zijn voor een oude machine, ook verbruiken oude wasmachines veel meer stroom wat ook geld kost en slecht is voor het milieu.

Klinkt als iets kleins. Een kapotte thermostaat of verwarmingselement ofzo. Helaas zal de reparatie hoogstwaarschijnlijk duurder zijn dan het vervangen van het hele apparaat door een goedkopie-machine (zo'n gammele Indeshit waar je vervolgens hooguit een jaar of 5 plezier van hebt, bijvoorbeeld) Het ligt dus aan jou wat je wilt. Als je zo goedkoop mogelijk uit wilt zijn kun je ervoor kiezen een nieuw apparaat te kopen en de oude naar de Kringloop te brengen - Miele onderdelen zijn goed verkrijgbaar, en bij kringloopcentra weten ze altijd een paar Handige Harries die zo'n apparaat snel terug kunnen brengen in bijna nieuwstaat. Wil je er zelf mee blijven wassen, dan kun je het beste zelf op zoek naar iemand met twee rechterhanden. Bijvoorbeeld via Marktplaats of LETScontact.nl :) Succes!

Helaas is het tegenwoordig zo dat reparatie duurder is dan een nieuwe kopen. Je zou een offerte kunnen vragen bij een erkend reparateur en daarna de keuze maken of de machine een reparatie nog wel waard is of dat een nieuwe, zuinige machine voordeliger wordt. Zou de gebruikelijke levensduur hierbij niet uit het oog verliezen.

Volgens mij is er niks mis mee met jou wasmachine ! Je moet onder het wassen je hand tegen het glas houden en voelen of het glas warm is . En kijk eerst even op wat voor temperatuur jou machine staat . En de was komt er altijd koud uit . Dat komt door het spoelen en centrifugeren .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100