wat heeft de actie van het WNF voor een zin als de straatlantaarns aan blijven?

het WNF doet een actie met een uur lang de lichten doven. maar wat heeft dat voor een zin als de straatlantaarns aan blijven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Straatlantaarns dienen om in een woonplaats mensen het gemakkelijker te maken hun weg te vinden. Dieren in de vrije natuur hebben daar geen last van, maar wel van de felle verlichting langs de autowegen. Dat is waar de WNF-actie voor bedoeld is.

ook al blijven de straatlantaarns branden, dan nog wordt er een boel energie bespaart, als veel mensen thuis het licht een uur uitdoen. Maar het gaat vooral om mensen bewust te maken van energiebesparing.

De actie van het WNF gaat helemaal niet om dat ene uurtje in het donker, maar juist om bewustwording van de bevolking en het op gang brengen van een maatschappelijke discussie. Lantarenpalen zijn er (meestal) niet voor niets, maar zijn maatschappelijk juist nuttig in verband met de veiligheid. Dus het is beter dat de lantarenpalen branden (veiliheid), er kritische vragen over energiegebruik worden gesteld en echt wordt nagedacht over het probleem, dan dat er puur voor de vorm even een uurtje het schakelaartje wordt overgehaald en iedereen morgen gewoon weer zijn normale gang gaat.

De actie is al geslaagd als men er over nadenkt zoals deze vraag op GV bijvoorbeeld.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100