Hoe komt het dat ze in verschillende landen, verschillende elektriciteit voltages gebruiken en verschillende stekker ingangen?

Is dit omdat landen tegelijkertijd elektriciteit aanlegden en de techniek niet onderling wilden delen, of heeft het een technische reden? Het lijkt mij namelijk veel makkelijker als we allemaal hetzelfde systeem gebruikte (geen reisstekkers).

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

hoi Mueslibar, in Nederland is de norm bekend, (TN net) in Engeland hebben ze een iets hogere veiligheidsnorm, daar is elk stopcontact geaard en elk apparaat in de stekker gezekerd. met de aardpen open je de spanningpennen. op die manier kan je geen schok krijgen, kinderen kunnen niets in het stopcontact steken. helaas zijn deze stopcontacten en stekkers vrij lomp uitgevoerd. voordeel is wel dat het niet vaak gebeurd dat ze uitbranden. de Amerikanen gaan nog een stap verder. elk huis krijgt een 500V aansluiting, met veiligheidstrafo die het omlaag transformeert naar 150V vandaar dat die Amerikaanse stekkertjes er zo knullig uitzien. wanneer je bijde pennen tegelijk beetpakt, dan krijg je een klap, maar van één pen krijg je geen klap. er is namelijk geen aardverbinding. in Nederland is wel een geaard net, het hoe en waarom is een heel ander hoofdstuk, past niet in dit verhaal. groeten, Dré

Ik denk omdat de bouwoppervlakte en bouwgrond anders is dan in andere landen.

De spanning is gelijk. Alleen in America gebruiken ze 110 volt. Dat is nu eenmal hun norm. En wat stekkers betreft, dat is ook per land beslist wat er in de plaatselijke norm is vastgelegt. Het is makkelijker om alles gelijk te hebben, maar dat is nu eenmal niet zo. Net als de taalbarriere is dit ook een struikelblok soms.

Niet ieder land heeft zijn energie goed voor elkaar. Wij kunnen vanwege bv. Kerncentrales en veel windmolens veel energie gebruiken. Voor bv. Roemenie zal dat erg moeizaam zijn

dat is afgesproken maar de prijs word wel aangepast

Nederland had vroeger ook 110 V/60 Hz en nog een boel andere landen hebben dat nog. Elk systeem heeft zijn eigen voor en nadelen. Ik denk dat het amerikaanse systeem 110V/60 Hz het meest efficient is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100