Bij ons in de Lidl is een beamer in de aanbieding voor €300,- : de "NEC NP-210". Is dit een goede koop?

Ik heb eerder al voor een tv gekeken maar ik zal alleen maar iets nodig hebben om films op te kijken. Op school hebben we Smartboards met beamers waarvan ik de kwaliteit niet mooi vindt. Maar als ik in de cafés kijk zie ik beamers waarvan ik de kwaliteit wel mooi vindt, het gaat me hierbij vooral om de helderheid die soms wazigheid veroorzaakt, dus waarschijnlijk het contrast, het contrast is bij de NEC NP-210: 2000:1. Dit zegt mij niet veel. De resolutie van de beamer lijkt mij goed genoeg: XGA (1024x768). En de lichtopbrengst is 2.200 ANSI Lumen.

Toegevoegd na 20 uur:
Ik heb nu ook een aanbieding van de Aldi gezien: een BenQ Beamer met DLP-technologie, resolutie van 800x600 tot 1600x1200, 2700 ANSI lumen, beeldgrootte 23"tot 300", levensduur lamp 6000 uur, 3d-gereed, HDMI-aansluiting. Deze is €30,- duurder maar is dat het ook waard?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De NEC projector is een prima apparaat. Even uitleg waarom de projectoren op een smartboard anders ogen. Meestal gebruiken ze bij active board of smart boards, "short throw" projectoren, dwz. dat de projectie afstand kleiner is dan een gewone projector. Door de bolle lens krijg je voor op bepaalde plaatsen, meestal ver naar de rand het beeld niet scherp. Daarbij is er nog een groot verschil, in een café is het meestal donkerder dan in een klaslokaal. Dan is het beeld natuurlijk ook duidelijker. Houd er wel rekening mee, dat de lampen van een beamer/projector geen oneindig leven hebben. Een vervangende lamp is misschien zelfs duurder dan de projector zelf.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100