Hoe werkt een glasvezel modem precies?

Enige tijd geleden konden wij ons huis gratis op het glasvezelnetwerk laten aansluiten. Om de woning klaar voor de toekomst te maken, hebben we hier aan meegedaan. Nu is er dus een kastje in onze meterkast geplaatst, en het vervelende was dat ik die dag afwezig was. Anders had ik de monteur natuurlijk alle vragen gesteld die ik op dat moment maar kon bedenken.

Er hangt nu in de meterkast een beige/grijs langwerpig kastje zonder aanwijsbare aansluitingen. Alleen aan de onderkant (waar de oranje kabel naar binnen gaat) is het apparaatje verzegeld.

Mijn vraag is nu, wat gebeurt er als wij daadwerkelijk overgaan naar een glasvezelabonnement? In de meterkast is geen stopcontact, en ik zie ook niets waarop je op onderstaand apparaat kabels (utp o.i.d.) kunt inpluggen. Ook heeft het apparaat zelf geen ledjes of iets anders waaraan je kunt zien dat 'ie werkt. Volgens de installateur die een signaaltest heeft gedaan werkte die prima.

Heeft er iemand ervaring die na het aansluiten van glasvezel ook over is gegaan naar zo'n werkende aansluiting, of iemand die weet wat er nu precies bij mij in de meterkast hangt en wat er verder nog gebeuren moet als wij via dat apparaat willen bellen, internetten en tv kijken?

Toegevoegd na 3 minuten:
En kan ik uiteindelijk ook mijn Sitecom wireless N-router op de hele installatie aansluiten? Want hierop draait mijn hele netwerk, en ik voel er weinig voor om voor mediaserver, ps3 en bedrade pc opnieuw kabels te gaan trekken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik ken alleen de professionele versies. Maar het lijkt er op dat je woning nu alleen nog maar is voorbereid voor glasvezel. Als je het echt neemt moet de installateur nog een keer komen om de componenten met aansluitingen, ledjes en trafo te plaatsen. Hij heeft nu alleen gekeken of de glasvezel licht doorgeeft. Toegevoegd na 47 seconden: Ja, die sitecom wireless kan er aan.

Ik heb een iets andere, en daarbij kon ik de rechterkant van het kastje 'uitschuiven' waarna alle aansluitpunten vrijkwamen. Elektra is iets heel anders helaas, ik heb nu een stekker in het stopcontact in de gang (waar maar 1 aansluiting zit), met de draad onder het vinyl door, want ik heb - zoals velen - geen stopcontact in m'n meterkast :/ Ik adviseer je contact op te nemen met het bedrijf dat de glasvezelverbinding aanbiedt, die kunnen je ongetwijfeld vertellen of er, als je abonnee wilt worden, méér moet gebeuren dan alleen het van hun kant uit omzetten van het knopje in de centrale.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100