Zijn de hulpdiensten nog af te luisteren?

Sinds P2000 is ingevoerd kun je geen meldingen meer ontvangen op een gewone handscanner. Maar tijdens een uitruk moeten de verschillende hulpdiensten toch met elkaar kunnen communiceren.

Zijn deze gesprekken op te vangen, en zo ja hoe werkt dat dan precies?

Is hier speciale apparatuur voor nodig, zit je met een bepaald bereik van de apparatuur?

Weet jij het antwoord?

/2500

Die communiceren via een netwerk dat C2000 heet. Dat netwerk is beveiligd en encrypted. En, in tegenstelling tot de OV-chipkaart nog niet gehacked. Kortom, er valt niets te luisteren. Ja, dat speciale mobilofoons en portofoons die ze daarvoor hebben. Vaak laten die spullen het afweten en dan gebruiken ze gewoon een GSM.

De hulpdiensten gebruiken C2000, om te communiceren. Voor zover bekend, is C2000 nog niet gekraakt. Valt dus niet af te luisteren. Bij een normale uitruk communiceren de verschillende hulpdiensten niet rechtstreeks met elkaar. Communicatie tussen de hulpdiensten gaat dan via tussenkomst van de verschillende meldkamers, die wel onderling contact hebben. Bij grote rampen wordt er naar een apart kanaal geschakeld, waar de verschillende hulpdiensten wel bij elkaar kunnen komen. Dit aparte kanaal moet dan wel eerst worden vrijgegeven door de meldkamers. De meldkamers bepalen dus hoe er wordt gecommuniceerd.

Op www.alarmeringen.nl kan je de meldingen via internet volgen.

Ze zijn overgegaan op C2000 om dat afluisteren te voorkomen .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100