Waarom geeft mijn TV slechts één beeld per seconde?

Hier staat een oeroude analoge TV. Hij krijgt zijn signaal van een eigen satellietschotel, via één of andere digitale satellietontvanger die het signaal omzet in analoog.

Vroeger werkte alles prima.

Nu zie ik slechts één beeld per seconde. Perfect beeld, dat wel, dus *geen* digitale artefacten zoals blokjes of anderzins. Het geluid loopt wel ongestoord door.

TV-kijken is alsof ik naar een diashow kijk, die wordt ondersteund door een normaal lopende geluidsband.

Waar moet ik de oorzaak van deze vreemde storing zoeken?

Toegevoegd na 28 minuten:
De hier geschetste situatie werkte vijf jaar lang uitstekend, dus met vloeiend beeld. Pas sinds kort treedt het beschreven probleem op. Bij mijn weten is er niets aan het systeem veranderd.

Toegevoegd na 44 minuten:
Het probleem treedt op bij alle zenders.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Sluit er een dvd speler op aan (dezelfde scart) en kijk wat de tv dan doet. Als de beelden wel normaal lopen ligt het waarschijnlijk aan je scotel tuner of je lnb kop. Geeft de tv dan ook maar 1 beeld per seconde, tja koop dan maar een andere tv, repareren is dan denk ik zonde van je geld.

Ik zou eerst gaan bepalen of het nu de digitale satteliet ontvanger is of je TV. Dus als je nog een tweede tv hebt om te proberen? Een tv bouwt het beeld op door eerst de even lijnen te tekenen en dan de oneven lijnen. 25bps (beelden per seconde) geeft een realtime weergaven. Ik heb het nog nooit gehoord van een TV, dus ik vermoedt dat de oorzaak in de satelietontvanger zit. Of de synchronisatie is niet juist. Is de ontvanger ingesteld op PAL (ipv NTSC), interlaced of progressief scanning. Zie de link voor meer technische informatie.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Interlaced_scanning

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100