Kan ik live TV op een Raspberry Pi 3 krijgen via de coax kabel?

Ik ben van plan om binnenkort een 'media-centre' te maken.
Dit doe ik door middel van het programma 'Kodi' te installeren op een Raspberry Pi 3. Deze verbind ik met mijn netwerk zodat ik films, muziek en tv series kan importeren en deze vervolgens kan bekijken op de televisie.

Ik weet dat er in Kodi ook een tabje 'TV' aanwezig is. Nu heb ik gehoord dat je voor zogenoemde 'TV add-ons' moet betalen(?). Dit lijkt me logisch omdat je anders gewoon gratis televisie kan kijken.

Naar de televisie ligt momenteel een coax kabel waarmee ik zenders op mijn televisie bekijk. Kan ik deze ook op een of andere manier gebruiken om live televisie te kijken via Kodi? Dan hoef ik niet telkens over te schakelen van Kodi naar Televisie.

Alvast bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, in ieder geval niet zonder een externe tuner aangesloten via USB. Daarbij is het nog de vraag welke tuners ondersteund worden door zowel het OS in de Raspberry Pi als door Kodi.

Ja, dat kan door er een TV-tunel op aan te sluiten. Hier staat een lijst met (werkende) tuners: http://elinux.org/RPi_VerifiedPeripherals#USB_TV_Tuners_and_DVB_devices Succes! Toegevoegd na 1 minuut: tunel = tuner, excuses

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100