Groep knalt eruit door coax tv kabel hoe kan dit?

Ik heb een Samsung televie en wou deze graag aansluiten op de coax om tv mee te kijken,de Samsung Tv heeft een ronde stekker met aarde aansluiting alleen is er geen aarde in de buurt van de televies (zit dus in een normaal niet geaard stop contact)

Wanneer ik er een coax kabel erin wil doen trekt deze een vonkje en knalt de groep naar beneden

Zal het probleem zijn verholpen als ik de televisie aard?.

Groet,

Sven

Weet jij het antwoord?

/2500

Het gebeurd vaker dat er spanning op de coax aarde staat. Je kan proberen de coax zelf te aarden, dan word deze spanning afgevoerd. Of een galvanische ontkoppeling tussen de coax kabel zetten.

Een van de apparaten die is aangesloten op je coax heeft waarschijnlijk een kleine lek naar aarde. Dit merk je doorgaans niet omdat de apparaten zelf niet geaard zijn. Pas als je de coax erin stopt gaat er een klein stroompje naar aarde lopen en knalt de aardlek van je groep eruit. Hoe vind je de boosdoener? Haal alles los incl. antenne versterker / digibox / computer en ook de apparaten welke zijn aangesloten op je splitter. Schakel alle apparatuur die je wilt aansluiten helemaal uit (dus niet standby). Begin dan met 1 tv of LCD aan te sluiten op je coax en schakel deze in. Gebeurt er niets, sluit dan het volgende apparaat aan en zet het aan. Zodra de aarde eruit springt heb je de boosdoener te pakken. Let wel op, sluit eerst de coax aan en zet pas dan het apparaat aan. Tip: Probeer de coax eens te aarden aan de verwarming en kijk of dat het probleem oplost.

Er is een fout in de TV. In de voeding is secundair en primair gescheiden. Er staat echter wel een condensator tussen die 2 schakelingen en die is kapot. Laat hem alleen vervangen door iemand met kennis van zaken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100