Hoe kan ik het beste het beeld van mijn TV instellen?

Vroeger had je het testbeeld waarmee je de kleuren en helderheid naar eigen smaak kon instellen, maar wat is tegenwoordig de beste methode?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is per tv tegenwoordig verschillend. Bijvoorbeeld bij een samsung je hebt verschillende soorten dus elke tv is natuurlijk weer anders hieronder voeg ik wel een paar websites toe met tips en kleur contrasten

Bronnen:
http://www.consumentenbond.nl/test/elektro...
http://www.homecinemamagazine.nl/2010/12/5...

Kalibreren. Er zijn kalibratie apparaatjes te koop, maar je kan ook iemand laten komen om je beeld te laten kalibreren. Dat is beide verre van goedkoop, maar geeft wel het meest juiste beeld. Daarover, jij hebt het over "smaak" echter als je kalibreert wordt gewoon je beeld zo aangepast dat hij uitzendt wat hij uit moet zenden, dat heeft niks met smaak te maken, het kan zelfs zo zijn dat je het minder mooi vindt dan dat het was. Als jij roze prefereert over rood zal je je tv heel anders af moeten stellen dan wanneer je rood wil zien als er rood bedoeld wordt en roze als er roze bedoeld wordt. Daarnaast zijn er ook nog kalibratie DVD's, deze lopen helderheid, kontrast maar ook overscan etc. door met uitleg en beelden. Dit is echter meer een hulpmiddel dan een middel om exacte kleurweergave te krijgen. http://www.rapalloav.co.nz/home-theatre-acessories/calibration-dvd-s/calibration-discs.html Toegevoegd na 5 minuten: Er zijn ook gratis LEGALE downloads van het AVSForum http://www.avsforum.com/t/948496/avs-hd-709-blu-ray-mp4-calibration Het makkelijkste kan je je TV aan je PC hangen om dit te doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100