De TV gaat vanzelf uit na een korte tijd. Op de AB reageert ie dan ook niet meer. Wat kan de oorzaak zijn?

Breedbeeld CRT, JVC met Philips beeldbuis - ±8 jaar oud.

Als ik 'm dan een tijd uit zet, en dan weer aan, dan doet ie 't weer een tijdje. Maar steeds korter, de afgelopen weken. Hij gaat nu al uit na een minuut of 5.
Als ie uit gaat, gaat 't lampje rood branden i.p.v. groen - eigelijk gaat ie dus in standby, maar je kunt 'm daar dus niet meer uit ontwaken zonder eerst de TV een tijdje uit te doen. Vaak is er (eerst) 't symptoon dat ie al niet meer op de AB reageert. De eerste minuut (of twee, of ...) wel, maar daarna niet meer. Nieuwe batterijen helpen niet (maar 't ligt dan ook duidelijk aan de TV zelf).

Er zal een onderdeel versleten zijn, te heet worden, o.i.d. Ik heb 'm open liggen, maar zie geen doorgefikte zaken, geen losse stekkertjes, geen stofopeenhopingen.

Zitten er trouwens ook gevaarlijke condensatoren of andere zaken op, waar je nog een schok van kunt krijgen door ze simpelweg aan te raken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Die is kapot myn neef had dat precies hetzelfde. Zn tv was 10jr oud. Gebeurde van de 1 op andere dag.

in mijn geval is de voeding vervangen en deed de tv het prima. Kijk wel uit want er zitten inderdaad onderdelen in je tv waar even spanning op blijft staan ook al is de stekker uit het contact verwijderd.

Dit gedrag duidt meestal op een los soldeer-contact. Niet te lang doorgaan maar snel herstellen kan voorkomen dat het straks het helemaal niet meer doet. Een los contact kan veroorzaken dat er meer of iets sneuvelt. Soms kan zo'n contact met het blote oog te zien zijn, daar het rondom zwart is, maar ook zo miniem zijn dat het alleen met een vergroot glas of loep te zien is. Maar laat in ieder geval naar kijken als je het zelf niet kan. Waarschuwing: In de hoofd-voeding kunnen er ettelijke uren nog condensatoren een hoge spanning vasthouden. Dodelijk is het niet, maar kan een rake klap geven.

laten nakijken als je dit nog waard vindt , lijkt mij ook je voeding.

Lijkt mij een duidelijk geval van een poltergeist...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100