Waarom kan ik geen dolby geluid afspelen als ik tv kijk?

Ik heb een LG televisie en een LG surround set. Als ik een DVD kijk, dan komt er wel geluid uit mijn boxen, maar als ik TV kijk, gebeurt dit niet. Ik zet de dvd-speler aan, stel deze in in AUX, maar toch hoor ik alleen geluid via de televisie.
Ik denk dat ik iets simpels over het hoofd zie, maar wat?
Wie heeft er een oplossing?

Alvast bedankt, groetjes Angelique

Weet jij het antwoord?

/2500

Waarschijnlijk is dit een kleine vergissing. De AUX gaat meestal niet over dezelfde poort heen als de uitgang. Controleer op welke poorten de AUX staat, controleer of er een uitgang op je tv zit en sluit hier een bijpassende kabel op aan.

controleer de aansluitingen op je dvd speler en op je TV. Kijk of op je TV een instelling in het menu zit waar je kunt aangeven het geluid naar een externe bron te sturen.

Ik denk dat je 1 scartkabel tussen je tv en je surroundset hebt zitten. zo ja sluit dan op de achterzijde van je tv een tulp kabeltje aan op de audiouitgang dit is een rode en een witte tulp aansluiting, meestal staat er audio out bij of een symbool dit is een rechthoekje met een pijltje welke naar buiten staat. de andere kant van je tulp kabel doe je in je surround systeem in een Aux aansluiting , let even op in welke je kan er meer hebben maar als je aux1 hebt stel je je surround systeem in op aux1. en voilla

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100