hoe maak ik mijn led tv scherm schoon? zie uitleg meer info

ik zie wel vaker als men met een licht vochtige doek een scherm schoonmaakt, zijn de vlekken er af, maar dan zie je nog de olie kleur achtige strepen, dat wil ik dus ook niet hebben op mijn nieuwe tv, gewoon multireiniger (voor alle gladde oppervlakte) lijkt mij te agressief, en van zo speciale reinigings kit voor tv`s hou je vaak nog die olie strepen.. op mijn tv zit nu beetje moddervlekken, de hond schudde zich uit.. dus denk dat een droge doek ook geen zin heeft.. iemand tips?

Weet jij het antwoord?

/2500

Gebruik zeker geen schoonmaakmiddel want die kunnen de tv beschadigen (beeldscherm aantasten). Met water moet je ook oppassen, omdat je zoals jij zegt vlekken kunt krijgen en bovendien kan er water in het apparaat komen. Het best kun je een microvezeldoekje gebruiken. Deze kun je bijvoorbeeld bij blokker kopen of via internet. Vaak krijg je er ook al eentje bij je tv, misschien nog eens in de doos kijken!

Ik gebruik daar LCD - TFT - screen spray voor van Emtec. Geen strepen of vettige plakken die achter blijven. Ik spuit dit op het scherm en wrijf het dan droog met een microvezel doekje.

Gebruik hiervoor HG veilige beeldschermreiniger. Plasma TV's, LCD en TFT schermen en gewone 'glazen' computerschermen worden in de fabriek voorzien van een beschermende coating. Het reinigen van deze schermen met gewone schoonmaakmiddelen of water zullen deze coatings aantasten met onherstelbare beschadigingen en/of beeldverlies als gevolg. Bovendien zorgt vocht tussen beeldscherm en behuizing voor oxidatie, hetgeen tot kortsluiting kan leiden. Met HG veilige beeldschermreiniger en beschermer kunt u deze beeldschermen gemakkelijk en snel ontdoen van vuil, vet en vingerafdrukken zonder de speciale coating aan te tasten. Tevens wordt tijdens de reiniging met dit product een flinterdunne, onzichtbare, beschermlaag aangebracht waardoor het scherm minder snel stof aantrekt. Door de aanwezige UV-beschermingsfactor zal bovendien veroudering van de coating worden tegengegaan. Inclusief 10 speciale HG veilige beeldschermdoekjes voor het absoluut krasloos reinigen van de beeldschermen. Goedgekeurd, geschikt, getest voor/op: Acer, Apple, Compaq, Dell, Eizo, Fujtsu, Hewlett Packard, Iiyama, LG, Philips, Medion, Nokia, Panasonic, Philips, Samsung, Sony, Toshiba. Spray, afhankelijk van de grootte van het beeldscherm, 1x of meerdere malen op het scherm en reinig/droog het vervolgens met het HG veilige beeldschermdoekje. Bij hardnekkige vlekken iets meer vloeistof gebruiken en met een draaiende beweging over de vlek wrijven.

Bronnen:
http://nl.hg.eu/products/show/id/185/reini...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100