Wat is het voordeel van een scartkabel?

Je kunt tussen bv TV en DVD speler een scartkabel gebruiken of een drievoudig kabeltje met tulpstekkers. Een scartaansluiting wil nog weleens slecht contact maken als je ertegen gestoten hebt en in feite lijken die 3 tulpstekkers dus beter. Wat is dan het voordeel van scart?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het voordeel van een scart-kabel boven de tulpstekkers, is dat veel TV's detecteren dat er een signaal via scart binnenkomt, en automatisch omschakelen naar het AV-kanaal.

Voordeel van SCART (indien volledig bedraad en DVD speler genereert de juiste signalen) is dat er Rood/Groen/Blauw gescheiden over de kabel gaan, naast geluid natuurlijk. Dit geeft van alle analoge signaaltypes de beste kwaliteit. Met de drie tulpstekkers heb je er 2 voor geluid en 1 voor beeld, dat is een composiet signaal van midnere kwaliteit. Toegevoegd na 5 minuten: Over een SCART kabel kan ook een composiet-signaal gaan; mogelijk is de DVD speler in te stellen op RGB of composiet. S-video kan er ook overheen, dat zit tussen RGB en composiet in qua kwaliteit.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Scart#RGB_.26_S-Video

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100