waarom kan ik geen zenders opzoeken?

ik heb mini tv , en ik heb geen kabeltv, dus wil ik graag via VHF of UHF kanalen opzoeken, maar ik heb het idee dat niet kan zonder aansluiting van kabel. Ik wil graag mogelijkheden weten. Mijne kleine tv is xiron.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In Nederland is sinds enkele jaren geen TV.uitzending meer te ontvangen via de VHF of UHF kanalen. De mogelijkheden zijn om je Xiron ontvanger mee te nemen op vakantie naar het buitenland maar dan moet je (je wel laten) informeren of daar het ontvangen van VHF of UHF uitzendingen mogelijk is. Ook kun je je Xiron net als in Nederland aansluiten op 'de kabel' omdat deze wel het VHF of UHF signaal doorgeven. Zonder 'kabel' is je Xiron TV ontvanger hier in Nederland eigenlijk waardeloos. Mvg. TX

Bronnen:
http://radio-tv-nederland.nl/historie/rtv.html

Analoge TV via de ether is al enkele jaren niet meer mogelijk. Je zult het via de kabel moeten doen of een digitale decorder moeten gebruiken zoals bv digitenne.

Bronnen:
http://www.nu.nl/internet/906927/doek-valt...

Zoals in de andere antwoorden al stond is via de ether in Nederland geen analoge TV meer te ontvangen. Wel kun je zonder abonnement op Digitenne overal in Nederland digitaal de zenders 1,2 en 3 plus de regionale zender van de provincie ontvangen. Je zult dus een nieuwe mini-TV kunnen kopen waarmee digitale TV ontvangst mogelijk is, of een DVB-T stick die in de USB-poort van een computer past. Als je het hele aanbod van Digitenne wilt ontvangen dan kun je een abonnement voor € 9,- per maand afsluiten voor ruim 25 zenders. De smartcard van Digitenne kun je in sommige TV's met een CI-module steken, anders heb je een los decoderkastje voor Digitenne nodig. Toegevoegd na 3 minuten: Bij het zoeken naar een nieuwe TV moet je er dus wel op letten dat de TV geschikt is voor DVB-T. (Digital Video Broadcast - Terrestrial, of te wel Digitale Video Uitzendingen via etherzenders)

er bestaat een digitaal usb ontvanger met piepklein antennetje voor eventueel de laptop voor een klein prijsje . Bij o.a Conrad verkrijgbaar .In het andere geval heb je wel een grotere decoder nodig .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100