Waarom kan b.v. een DVD+R plotseling niet opneembaar en niet afspeelbaar worden?

Ik heb eerder zo´n vraag gesteld. Ik kreeg slechts 1 antwoord, dat het aan diverse dingen kan liggen. Aan welke dingen dan?

Ik gebruik vaak DVD+R schijfjes in mijn Sony DVD-recorder. Het gebeurt zo nu en dan het volgende. Ik had eerst een aantal opnames gekopieerd van de harde schijf naar een schijfje. Die opnamen waren goed afspeelbaar op het schijfje. Ik had het schijfje niet gefinaliseerd. Ik had het schijfje ook niet uit de recorder gehad. Vervolgens wilde ik weer wat overzetten van de harde schijf op het schijfje. Toen verscheen een mededeling op het scherm, dat het schijfje niet opneembaar is, terwijl nog genoeg kopieerruimte op het schijfje was. Ik wilde daarop kijken wat er wel op het schijfje zat. Dan kon ik het finaliseren. Maar dat kon niet, want er verscheen een mededeling, dat het schijfje niet afspeelbaar is. Dus wat eerst wel op het schijfje zat was er zomaar afgegaan, zonder dat ik de opnamen had gewist. Weg opnamen. Hoe kan dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

een dvd+r is geen schijf die je bijvoorbeeld als hard schijf kan gebruiken. daarnaast kan je met een dvd+r maar slechts 1x branden... wil je meerdere keren willen dan zou je +rw moeten nemen Overigens raad ik je voortaan aan om een dvd- te nemen.. die worden meer ondersteunt op meerdere dvd spelers.

Een gewone DVD -R (of +R) is maar één keer beschrijfbaar/ opneembaar. Daarbij maakt het niets uit of je hem helemaal volplempt of er maar een paar kleine dingetjes opzet ; gebruikt is gebruikt, en niet opnieuw te gebruiken. Probeer je dat wel, dan raak je soms - inderdaad- ook kwijt wat er al op stond. Als je vaker iets wilt backuppen op een DVD zul je een DVD-RW (re-writable) moeten nemen. Of een externe harde schijf natuurlijk.

Wanneer je opnamen op het schijfje hebt gezet en de schijf is niet helemaal vol kun je hem,als je hem tenminste niet hebt gefinaliseerd ALTIJD aanvullen met andere opnamen. Ik zou het apparaat eens na laten kijken want het is echt niet mogelijk dat een schijf die niet vol is en niet gefinaliseerd niet meer wordt herkend. Aanvullen moet ALTIJD mogelijk zijn. DVD+R of DVD-R moet helemaal niets uitmaken in dit geval. DE opnamen kunnen ook niet van het schijfje verdwenen zijn zoals je denkt,want een DVD+ of -R is niet uitwisbaar. DE oorzaak van het niet meer herkennen van de DVD zul je toch echt in de software van je recorder moeten zoeken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100