Waarom zijn plasma TV's goedkoper dan LCD?

Ik heb gelezen, dat plasma TV's, groter dan zo'n 80 cm, prettiger zijn dan LCD. Is dat zo? En waarom zijn ze dan goedkoper?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De minpunten van een plasma zijn: * Inbranden * Ze flikkeren in je ooghoeken * Stroomverbruik * Ze kennen geen wit, alleen lichtgrijs * De resolutie is lager, (meestal geen full HD) De pluspunten van plasma zijn: * Ze geven een sprankelender beeld * Ze kennen wel zwart

De vraag is kleiner. Ze worden nu zowat gedumpt. Ik vermoed dat ze binnenkort helemaal niet meer verkrijgbaar zijn zoals het nu doorgaat. De plasma TV heeft een slechte naam gekregen. Op zich jammer, want de grootste technische problemen (inbranden enzo) zijn opgelost en het beeld is superieur aan een LCD. Alleen het hogere energieverbruik blijft...

Een plasma scherm bevat meer puntjes als LCD scherm. En dan is de scherpte kwaliteit wat lager wat lager is. Ik denk daarvandaan. Toegevoegd na 56 minuten: Ps (dit antwd klopt niet) Sorry voor het ongemak.!!

Plasma's zijn er alleen in formaten boven de 90 cm, vandaar dat er veel meer, ook kleine, lcd's in omloop zijn! Ik zweer bij plasma, maar dan wel een goede van in mijn geval Pioneer! Schitterend natuurlijk en sprankelend beeld, en geen inbranden, maar bij mij ook echt wel wit! Het hogere stroomverbruik neem ik voor lief!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100