Ik heb een showmodel tv van Samsung gekocht. De tv is vijf maanden geleden uitgebracht. Is het kopen van een showmodel meestal een slecht idee?

Medewerkers van de Media Markt verbaasden zich over mijn aankoop van een showmodel.

Toegevoegd na 1 dag:
Bedankt voor de reacties! En nee, er is niets mis met de tv, maar ik werd een beetje onzeker door die medewerkers van de Media Markt. De tv heeft heel mooi beeld, vooral als game mode uit staat :)

Thanks, en tot de volgende!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ligt er maar net aan hoeveel je hebt betaald. Je moet op een showmodel natuurlijk een fikse korting krijgen aangezien deze al in denwinkel een aantal branduurtjes heeft gehad.

Wij hebben een aantal jaar geleden een lg lcd tv gekocht bij mediamarkt. toen hadden ze een uitverkoop van de showmodelen. het scheelde flink op de normale prijs. tv zag er keurig uit deed het geweldig. ondertussen hebben wij een nieuwe gekocht en nu heeft mijn broer hem in gebruik. dus hij gaat nu al iets van vier jaar mee. niet slecht. Voor ons zeker geen slechte aankoop geweest.

Het is ook maar net hoeveel geluk je ermee hebt, het is onmogelijk te zeggen vanuit mijn perspectief hoe jou TV eraan toe is. Alleen moet je er wel bij uitgaan dat een normale winkel openingstijden heeft van 09-17 ongeveer en dan 6 dagen per week dus 6 * 8 = 48 branduren per week. 48 * 51 (even ruw de feestdagen e.d. eraf) = 2448 branduren per jaar. Dus stel dat jouw televisie een jaar heeft gestaan, dan heeft die toch vrij veel branduren al gemaakt. Volgens het CBS kijken de meeste mensen 10 tot 20 uur per week, dus dat is minder dan de helft dat de televisie normaal zou aanstaan in een normaal huisgezin. Kortom, een showmodel kopen moet je helemaal zelf weten en je kan er prima lang mee doen als je geluk hebt (geldt ook voor een nieuwe televisie). Vaak krijg je ook gewoon volledige (fabrieks)garantie op een showmodel, maar ik zou het persoonlijk alleen doen als het voor een heel mooi bedrag is.

Bronnen:
http://statline.cbs.nl/StatWeb/publication...

Ik zou het niet doen, de prijs van dergelijke tv's daalt de laatste jaren snel, je korting is waarschijnlijk gebasseerd op de toenmalige nieuwprijs! Ook gaat de technische ontwikkeling heel snel, die loop je mis als je een ouder model koopt met een grote korting. Het argument van de branduren en vieze winkelvingers is al gegeven! Kortom koop iets nieuws.

Vaak ligt het aan de winkel, Er staan bij de vorige antwoorden leuke berekeningen hoe lang hij dan wel niet aan heeft gestaan. Alleen weet je dat nooit zeker. Wij verkochten altijd de showmodellen als dat de laatste was die op voorraad was. Hierdoor stond een tv er nooit lang (op uitzonderingen na dan). Hiervan heeft een tv niet veel van te lijden. Maar de prijs is wel aantrekkelijker. En ja ook al is het een showmodel je hebt 2 jaar fabrieksgarantie vanaf de datum van aanschaf (Dit staat los van enige discussie hoelang er garantie gegeven moet worden enzo). Net als met een nieuwe uit de doos, er kan altijd was mis gaan

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100