TV: 50hz vs 100hz, Is het verschil goed te merken?

Hallo,

Ik heb laatst een TV besteld (81cm) op 50Hz, nu heb ik laatst van een vriend gehoord dat ik voor 20 euro meer, een TV met ongeveer dezelfde eigenschappen, maar dan met 100Hz kan kopen. Maar omdat ik binnenkort weg ga kost dit best wat moeite om deze TV terug te sturen en de nieuwe op te halen.

Dus nu voeg ik me af of zo'n 100Hz TV de moeite waard is tegen over mijn 50Hz TV? Is het verschil goed te merken of merk je er niks van?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De meeste televisiesignalen werken op 50 Hz; er zitten 50 losse beeldjes per seconde in het signaal. Met 100 Hz-technologie wordt daar steeds één extra beeldje tussen gepla.atst. Het aantal beelden verdubbelt naar 100 beelden per seconde. In de praktijk werkt 100 Hz-technologie niet altijd even goed. Bij gelijkmatige en redelijk goed voorspelbare bewegingen wordt het beeld op een 100 Hz tv vloeiender. Maar wanneer het gaat om snelle en ongelijkmatige bewegingen, zoals een rennend en springend konijn over een grasveld, zijn die bewegingen vaak niet goed meer te voorspellen. Het gevolg is dat de uitgerekende extra beeldjes niet zo goed passen bij het oorspronkelijke beeld, waardoor er beeldfouten te zien zijn. Het konijn is dan bijvoorbeeld minder gedetailleerd en heeft een wazig randje. Daarnaast over de 75 hz bij correcte weergave is het verschil met blote oog niet meer te zien,dus 200 hz ,600 hz,allemaal onzin en nieuwe verkooptrucjes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100