Digitenne via de kabel?

Wij hebben thuis Digitenne, niet via een kastje maar via een kaartje die je in de tv schruift.

Wij hebben wel nog altijd de kabel in de tv zitten, is dit noodzakelijk?

Toen ik hem eruit trok kregen we zwart beeld, maar dit kan ook aan de instellingen liggen.

Toegevoegd na 32 minuten:
De kabel is een witte kabel die naar een soor stopcontact in de muur gaat.
Volgens mij had je deze altijd nodig voor kabel tv..

Weet jij het antwoord?

/2500

Digitenne wordt via de ether uitgezonden, er moet dus een anrenne op de tv zijn aangesloten. De kabel die je hebt losgehaald zou dus aan die antenne aangesloten moeten ziijn. Als deze kabel echter op de doos van de kabeltelevisie aangesloten was dan heb je waarschijnlijk nog gewoon kabeltv gekeken, geen digitenne. Een tv met kaartmodule heeft 2 ontvangstmodes: Analoog voor gewone kabeltv en digitaal. Afhankelijk van de kaartmodule (digitenne of digitale kabel) moet je dan of een antenne aansluiten, of de kabel. Grtz. Koos Toegevoegd na 1 uur: Nu ik de aanvulling van de vraag gelezen heb is het duidelijk: je hebt weliswaar het digitennekaartje in de tv gestoken, maar nog steeds naar de kabeltv gekeken. Wat je nu moet doen: kabel loskoppelen, digitenne-antenne met powerinserter in de antenneaansluiting steken, antenne liefst bij een raam plaatsen. Dan de televisie op digitale ontvangst zetten en met de menuoptie "automatisch kanalen zoeken" de de 25 digitenne kanalen laten zoeken. Als alle kanalen gevonden zijn kun je gewoon tv kijken. succes! Toegevoegd na 20 uur: Ik begin eigenlijk te vermoeden dat je geen digitenne hebt maar digitale kabel: check voor de zekerheid wat er op het insteekkaartje staat: Ziggo of KPN digitenne.

Bij Digitenne heb je in ieder geval een antenne nodig. De kabel die jij er uit hebt getrokken is dus waarschijnlijk de antenne geweest.

ALS je de coax kabel bedoelt ( meestal een witte kabel) die kan uit je televisie. Als je de ontvanger van digitenne bedoelt, die moet er in blijven. Digitenne is draadloos en vangt het signaal op uit de lucht. Dan alleen nog de instellingen op de tv veranderen. Succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100