maakt een buitenantenne verschil wat zenderontvangst betreft bij digitenne?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb ook een buitenantenne gehaald, kost iets van ruim 6 euro. Ik heb hem niet eens buiten geplaatst maar hij geeft al beter ontvangst dan de binnenantenne.

Ja ,wanneer de ontvangst binnen niet goed is ,nee wanneer er geen ontvangst .digitenne kan heel storings gevoelig zijn ,brommers ,gsm,masten ,zend versterkers van een andere antenne ,zelfs tl lampen .probeer het eerst binnen met heel kleine positie veranderingen.

Ja buiten heb je beter berijk

Door metalen en reflecties (weerkaatsingen) kan er binnen een slecht ontvangst zijn. Ook kunnen de elektro-magnetische golven de antenne niet vrijelijk bereiken. Dat gaat natuurlijk buiten beter en is er meer rechtstreeks "contact" met de zender. Vandaar dat een buiten antenne een beter en sterker signaal ontvangt.

PAS OP, zondermeer een buitenantene aansluiten op een digibox kan problemen geven. De meeste binnenantenes worden gevoed door de digibox (dat betekend dat de antennekabel spanning dragend is). De meeste buitenantenes hebben geen ingebouwde versterker, met als gevolg --kortsluiting-- . Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100