Werkt een koelbox airco?

Ik heb super veel last van een heette kamer, ventilators werken niet en ik heb geen zin om €300 uit te geven aan een airco... ik heb gezien dat je van een koelbox, een airco kan maken! Werkt dit? Heeft iemand hier ervaring mee haha? Zou wel fijn zijn want dalijk doe ik het voor niets, alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, het werkt wel, maar verwacht er geen wonderen van. Het haalt bij lange na niet de verkoeling van een echte airco. Bovendien heb je dan ook nog een diepvries nodig om ijsblokken te maken.

Toegevoegd op 18 juli 2018 22:24: tekst

Je kunt met dit voorbeeld https://youtu.be/_Ocfxh7nfoc best de koelte uit de koelbox tegen je gezicht blazen. Daarbij wordt de inhoud van de koelbox wel voortdurend minder koud en jouw gezicht tijdelijk een pietsie minder warm. Maar na korte tijd zijn de koude koellichamen in de koelbox helemaal opgewarmd door de in de koelbox binnenstromende warme kamerlucht, en dan houdt het op. Als je telkens opnieuw koude koellichamen in de koelbox wilt kunnen doen, zul je merken dat je koelkast of vriezer dat tempo van bevriezen helemaal niet bij kan benen. Als de koelkast of vriezer in dezelfde ruimte staat, dan is het totale effect zelfs negatief. Op de achtergrond speelt een belangrijk principe hier de hoofdrol. Je kunt warmte (= energie) niet vernietigen; je kunt energie alleen verplaatsen. Daarop loopt het plan stuk. Bedenk wel: als het ook voor een schijntje kon, was er geen markt voor echte airco’s! Al je moeite zal inderdaad achteraf voor niets blijken te zijn: het wordt op filmpjes op het internet onrealistisch voorgesteld. Volgens mij wilde je dat met je best logische vraag te weten komen. Bij deze dan!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100