Kun je onder stroom staan door een plas water die uit de wasmachine/vaatwasser stroomt?

Stel je wasmachine of vaatwasser gaan stuk en er stroomt plots water onder de machine vandaan je wilt dit dan laten stoppen door naar de machine te lopen maar je moet eerst door een plas water heen lopen terwijl de machine nog aan staat. Kun je van dit water wat op de grond ligt dan een schok krijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als de stekker niet in een geaard stopcontakt zit wel degelijk . leg eerst een rubbermat o.i.d.van rubber op de grond " b.v. rubberlaarzen aan doen"

Er is altijd een risico dat die plas water onder spanning staat. Onder normale omstandigheden zal dit niet gebeuren aangezien je beveiliging zal aanspreken. Maar ook dit is maar mechanica en dit kan weigeren. Je aardlekschakelaar zal moeten afschakelen bij een lekstroom. Helaas gebeurd het vaak genoeg dat dit niet gebeurt met alle gevolgen van dien. Als je zeker wilt zijn dat de spanning overal weg is zet je je hoofdschakelaar uit (niet alleen maar de groep, want dan kan er nog altijd spanning op staan). Vervolgens trek je de stekker uit het stopcontact en droog je alles en kijk(of laten kijken) je wat het probleem is. Wil je het zeker weten dan moet je meten, want meten is weten! En.... Veiligheid voorop!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100