Bestaat er iets van een kluis waarmee je een tijdklok in een stopcontact kan afsluiten?

Mijn oma heeft alzheimer. Ze zet steeds de elektrische deken aan. Ook als ze niet in bed ligt. De laatste tijd heeft ze ook regelmatig ongelukjes in bed (bedplassen)

De begeleiding heeft nu een tijdklok aangesloten op de elektrische deken. Maar oma heeft dit in de gaten en trekt de tijdklok uit het stopcontact en steekt dan de stekker van de deken weer terug.

We willen nu dus een soort van kluisje plaatsen zodat ze de stekker er niet meer uit kan halen. Bestaat zo iets en hoe heet dat?

En is een elektrische deken wel veilig bij bedplassen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kan een schakelkast gebruiken en die over het contact zetten. Een kluisje is ook zeer eenvoudig zelf te maken, bijna elk doosje met een slot kan: Maak een inkeping naast of in de deksel waar je het snoer en dat van een verlengsnoer inlegt. Timer in de doos en klaar. Op deze manier is het nog mobiel ook. Dus verlengsnoer naar de doos, timer in de doos en stekker van de deken ook in de doos. Let op: het snoer mag niet kapot kunnen gaan op de plek waar het de doos ingaat, dus geen scherpe metalen randen. Toegevoegd na 14 minuten: Wat dacht je ervan om de stekker in de tijdklok vast te lijmen?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100