Als je elektrisch wilt verwarmen, kies dan voor een straalkachel, die zijn veel energie-efficiënter en bovendien comfortabeler. Hier is een voorbeeld: http://tinyurl.com/m442f92
Een ventilatorkachel zoals in jouw link produceert warme lucht. Hij vult de hele kamer met warme lucht. Dat is in feite niet nodig, want je hoeft alleen warmte te hebben op de plek waar je zit. Nadelen van een ventilatorkachel:
1) Je verwarmt een heleboel ruimte die niet nodig is;
2) het kost een bepaalde opwarmtijd;
3) je krijgt warmteverlies door warme lucht die verdwijnt via kieren en deuren;
4) warme lucht stijgt op, bij je hoofd is het dus warmer dan bij de voeten;
3) opgewarmde lucht is droge lucht, veel mensen krijgen daar klachten van;
4) ook het lawaai van zo'n kachel is vervelend.
Stralingswarmte is veel comfortabeler en zuiniger. Warmtestraling is vergelijkbaar met zonlicht. Waarom is dit beter?
1) Stralingsverwarming voelt prettig aan;
2) je verwarmt alleen de plek waar je zit;
3) er is geen of nauwelijks opwarmtijd: je hoeft de kachel dus niet een uur van tevoren aan te zetten;
4) geen warmteverlies door tocht of luchtverplaatsing - dit is overigens ook de reden waarom op buitenterrassen bij cafés e.d. altijd stralingsverwarming toegepast wordt.
5) geen droge lucht, dus gezonder;
6) geen ventilatorlawaai, dus lekker rustig.
Omdat stralingverwarming de meest directe verwarming is die bestaat, kan de kachel een lagere capaciteit hebben. Ik heb mijn hele middelbare schooltijd zitten studeren in een kamer met alleen een straalkachel, die in stappen te schakelen was van 250 Watt tot 1250 Watt, maar de hoogste stand heb ik bijna nooit nodig gehad. Vergelijk dat maar eens met een ventilatorkachel van 2000 Watt.
Voor de volledigheid: er zijn ook straalkachels die op gas werken, zie: http://tinyurl.com/ovuam5w . Ook petroleumkachels met een element dat opgloeit en met een spiegelende plaat er achter, zoals deze: http://tinyurl.com/omutmp2 geven een gedeelte van de warmte af als straling. Nadeel van deze 2 kachels is echter dat je moet zorgen voor voldoende luchttoevoer voor de verbranding en afvoer van de verbrandingsgassen, dat veroorzaakt dus weer warmteverlies en wellicht tocht. Verbrandingsgassen bevatten vocht en CO2, dit kan een bedompte sfeer geven en condens veroorzaken op je ramen.