Onbekende energie gebruiker(s) in huis. Kan een electricien verbruik per groep meten?

Ergens in huis heb ik een stroomverbruiker die ik niet kan vinden. Ik heb een hoog verbruik. Ik heb gen waterbed, geen vijverpomp,geen aquarium enz. enz. Ik heb alle apparatuur in huis gemeten met zo,n metertje waarop je na bijvoorbeeld een week kan zien wat het verbruik was. Dit alles heb ik in een Excellbestand gezet. Tijdens vakanties wordt 8 KW per dag gebruikt.
Ik heb alles uit gezet, ook de CV pomp, om te kijken wat het verbruik is als niemand thuis is. Alleen de koelvries combi staat dan aan als ook 7 buitenlampen die s nachts aan gaan, waar in elk een 3 Watt LED zit. Van die 8 KW kan ik er maar ca 2 herleiden tot de koelvrieskast en de lampen.
Ergens wordt in huis dus nog altijd zo,n 5 a 6 KW gebruikt, waarvan ik de herkomst niet weet. Nu had ik al bedacht dat ik elke avond 1 groep kan uitzetten, de stand opnemen en dan in de ochtend weer aanzetten, maar 1 nacht geeft een onzuivere meting omdat ik alleen de hele KW,s kan meten en niet achter de komma. Nu is mijn vraag, is op de een of andere manier "life" door een electricien te meten wat er per groep aan stroom wordt doorgevoerd? Zodat ik dan kan zoeken bij welke groep het verbruik zit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, dat kan. Met een goeie amperetang of achter de groep met een gewone ampèremeter meten. Iedereen met een klein beetje elektronica kennis kan dat. Je kan 6000W per 24 uur niet verklaren, dat is 250W. mogelijkheden: - Cv-pompen (ook vloerverwarming) - ventilatoren (balansventilatie) - computers en andere elektronica als modems, routers, servers enzovoorts. Ik zou trouwens niet steeds 1 groep ‘s nachts uitzetten, maar alles uit en 1 groep aan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100