Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat zegt het aantal watt over een combimagnetron?

Ik zoek een combimagnetron uit en wil weten hoe dit zit: Is hoe meer watt een oven heeft, hoe meer vermogen? Hoe sneller gaar, dus goedkoper in energie, of zit dit anders? Wie legt mij dit uit?

Met andere woorden: Is hoe meer watt een oven heeft, beter en kan de baktijd dan naar beneden?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
4.6K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Het vermogen (watt) zegt alleen iets over het magnetron gedeelte. En inderdaad, hoe hoger het vermogen, hoe sneller je iets opgewarmd krijgt.
Met de oven (het bak-gedeelte) heeft dat vermogen niets te maken. Bij het bakken moet je voor verschillende gerechten verschillend temperaturen en verschillende baktijden aanhouden. Als je de temperatuur hoger instelt, zoals je suggereert, heb je kans dat je de buitenkant verbrandt, terwijl de kern nog niet gaar is. Dus bij bakken is wel van belang dat je de tijden en temperaturen volgens het recept aanhoudt.
(Lees meer...)
jc54
10 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Watt is een eenheid van elektrisch vermogen. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller je over heet is. De baktijd kan dan naar beneden, mits deze de taarten niet zwart blakert.

De prijs in energie blijft hetzelfde. Een hoog vermogen kost meer geld per tijdseenheid dan een laag vermogen. Met een lager vermogen duurt het langer tegen een lager tarief. Per saldo maakt het dus niets uit.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding