hoe repareer ik een wasmachine die stopt nadat er water is ingelopen (electrolux 14591 w)?

Mijn wasmachine werkt niet meer. Meer bepaalt gaat het zo :
- water pompt weg
- water loopt erin
- water verdeelt zich

en dan gebeurt er verder niets meer. Eén keer heeft ze een beetje gedraaid, maar nadien niet meer. De startknop blijft flikkeren.
Ik heb al de filter schoongemaakt, het zeepbakje ook, de was gehersorteerd enz maar niets helpt.
Tegelijk krijg ik echter ook geen foutmelding, zodat ik vermoed dat het iets mechanisch betreft en niet iets elektronisch....
Wat is de mogelijke oorzaak en wat kan ik er eventueel aan doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je zou eens naar de koolborstels van de motor kunnen kijken, dat is aan slijtage onderhevig en kan verklaren waarom de trommel wel heel even heeft gedraaid. Als dat in orde is zou het de motorsturing kunnen zijn, maar dan moet je al erg thuis zijn in de techniek om dat vast te stellen, laat staan zelf te repareren. Je moet er dan iemand bijhalen die er verstand van heeft. Eindigt het programma normaal als je heel lang wacht? Dan bevestigt dat het bovenstaande.

Ik heb het vermoeden dat de verwarming niet meer werkt, na het innemen van water start de verwarming tot die op temperatuur is en gaat dan pas verder, de progeamma schakelaar wacht op dat punt, dit is niet bij alle modellen.

Als het de koolborstels zijn kun je dit vaak zien aan het feit dat het loopvlak van de koolborstels verschilt, de ene is zwart en de ander spiegelt. De koolborstels zitten op de achterkant van de motor (zwarte langwerpige doosjes). Dit is het meest voorkomende probleem bij motorstoringen. Succes !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100