Waarom wordt mijn verwarming niet warmer dan 19 graden?

Sinds de kou doet onze verwarming een beetje raar. Vaak zetten wij deze op 19 graden, echter stopt de CV met verwarmen bij 18 graden pas na een uur of 2 tikt ie de 19 graden aan.

Nu heb ik de verwarming eens vol open gezet (30 graden) en blijft hij nu hangen bij de 19 terwijl die eigenlijk nu vol zou moeten gaan stoken tot de 30 graden.

Iemand enig idee hoe dit kan?

Toegevoegd na 34 minuten:
Het betreft een vailliant ketel. Meter geeft rond de 1,3/1,5 bar aan. Overal in huis heb ik de radiatoren een kleine slag open gedraaid.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dan is er een evenwicht ontstaan d.w.z. er gaat evenveel energie je huis uit via ramen deuren en muren als je cv kan produceren. Dat betekent dat óf je huis is slecht geïsoleerd of je cv heeft te weinig capaciteit of is kapot.

Het kan zijn dat de ketelthermostaat (de thermostaat op de CV-ketel zelf) te laag staat. Dan wordt het water niet warm genoeg.

Op de site zie ik dan het tussen de 1 en 2 bar mag zijn. Ik zou zorgen dat er meer bar in zit om te kijken of ie dan warmer wordt. Als je zorgt dat ie niet boven de 2 bar uitkomt zou het geen kwaad moeten kunnen. Wij hebben gister de verwarming ook bijgevuld en toen werd ie 1,5 a 2 graden warmer.

mWelk Type Cv-ketel is Vaillant? Het is namelijk ook mogelijk dat de drie weg klep defect is. Of de afstelling de brander is niet goed. Sifon in de Cv ketel verstopt. Je ziet, er zijn meerdere mogelijkheden. Ga in overleg met je onderhoudsbedrijfs.

Controleer eerst eens of het display een storing weergeeft. Vaak zie je dan de letter 'E' van error met een storingsnummer. Vaak kan je dit resetten met een resetknopje in het bedieningspaneeltje. Voel ook aan de radiatoren. Zijn ze onderin warm en bovenin koud? Dan kan het zijn dat je lucht in je cv heb, dan moet je het ontluchten en vervolgens bijvullen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100