Bosch WTL 5200 wasdroger geeft geen warmte. Wat nu?

Er zou zich in het apparaat een rood of zwart knopje moeten bevinden om de warmte weer terug te krijgen. Ik kan dat knopje niet vinden. Waar precies bevindt zich dit knopje?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat rode knopje zit op de thermostaat bij het verwarmingselement. Om daarbij te komen moet je aan de machine uit elkaar wat beschermplaten verwijderen. In de link vind je een service manual van de 6200, die is ongeveer gelijk.

Bronnen:
http://elektrotanya.com/bosch_wtl6200fg_01...

Dat knopje zit op de trommel en bevindt zich in de buurt van de weerstand. Het is een rond zwart doosje met 2 aansluitklemmen en waarschijnlijk in serie met een van de weerstands draden. In de midden tss de aansluitdraden zit er een rood drukknopje die u kan indrukken om te resetten, zo niet moet u hem eens doormeten, het zou kunnen dat u kapot is. Eenvoudig te vernieuwen, de temperatuur staat er altijd op. Het kan natuurlijk ook altijd uw thermostaat zijn, of uw weerstand die onderbroken is. In alle gevallen uitmet met een Ohmmeter. Normaal zit het schema aan de binnenkant op het deksel gekleefd. Achteraan 2 schroeven losdraaien en het bovenblad naar achter duwen, als het los is ziet u het schema.