Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

De magnetronfunctie van de combimagnetron is kapot. De ovenfunctie doet het nog wel. Kan ik met de ovenfunctie ook melk opwarmen?

Of is dit schadelijk voor de magnetron?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
904

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Dat kan, maar kost onnodig energie en het duurt erg lang voor de melk warm is.

In mijn jeugd deden we dat zonder magnetron: Melk in een pannetje en onder roeren (anders krijg je vel) verwarmen.
Toch vel: Even verwijderen met vork. Kan geen kwaad (gestold eiwit), maar de meeste mensen vinden het vies.

Toegevoegd na 2 minuten:
Als antwoord op je vraag: Schadelijk voor je magnetron is het natuurlijk niet als je alleen de ovenfunctie gebruikt als die nog wel werkt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Ik heb op het ogenblik geen andere mogelijkheid om melk te warmen.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Het is niet schadelijk natuurlijk en als je niets anders hebt is het een warmtebron. Mijn collega heeft voor een diner wel eens een (verpakte) ham opgewarmt in de afwasmachine. Die wordt 60 graden ;o) Voor melk lijkt me de oven dan beter, maar optimaal is het niet. Kan dan natuurlijk alleen als je de melk in een glas of aardewerken beker verwarmt en dek deze af. Deze beker wordt ook net zo heet, dus voorzichtig eruit halen en eventueel in andere beker gieten.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Je zou het au bain marie in een waterkoker proberen. Dat is waarschijnlijk sneller dan met een oven.
En als het niet te vaak is zou je altijd even bij de buren kunnen vragen misschien?
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Au Bain Marie in een oven zou ook kunnen. Niet eens zo'n slecht idee, dan wordt de temperatuur in ieder geval niet hoger dan 100 graden Als je een waterkoker hebt zou je daar ook melk in kunnen doen en dan later goed schoonmaken? Zal wel rommel geven.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
niet zo handig, het kookpunt van melk is 70 graden.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Niet zo handig is het sowieso niet. Je kan van alles bedenken, koken van water en in oven van 70 graden plaatsen, maar feit blijft dat de oven er niet kapot van gaat en dat opwarmen van melk een stuk makkelijker gaat in een pannetje.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Maar dan moet je wel een fornuis of een kookplaat hebben en die heb ik op het moment niet.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Voor dat opwarmen in een pannetje bedoel ik.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Vanwege de laatste toevoeging geef ik toch de punten.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding