Hoe kan ik deze synchrone motor (SYNCHRONOUS MOTOR, SMC, SS-5-240-TD 220/240V 50Hz 5 R.P.M. 4W CLASS: E.) uit een magnetron laten draaien?

Hallo, ik ben vandaag naar een werkplaats geweest en daar vond ik een magnetron die ik uit elkaar mocht halen. Nou vond ik dit vreemde motortje erin ( zie afbeelding) op het motortje staat: SYNCHRONOUS MOTOR, SMC, SS-5-240-TD 220/240V 50Hz 5 R.P.M. 4W CLASS: E. weet iemand hoe ik dit motortje het veiligste kan aansluiten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het veiligste is een beetje lastig, want er zitten twee contacten aan die je zo kunt aanraken. Als je er 230 volt opzet, gewoon uit het stopkontakt, gaat ie draaien. Ik raad je aan om eerst met krimpkous de metalen spanningvoerende onderdelen te isoleren.

Onderaan zijn 2 koperen lamellen, daar steekt u 220V op en die gaat draaien met 5 toeren/min. U kan daar een draadje aan solderen en isolatieband ronddraaien of een AMP klem gebruiken zoals in de auto gebruikt is. Die rode of blauwe rechtsonder op de foto.

Bronnen:
http://www.ebay.de/itm/ws/eBayISAPI.dll?Vi...

deze kun je gewoon aan het lichtnet aansluiten met een snoer. Zet 2 AMP klemmen op het snoertje en schuif deze op het motortje (volgorder maakt niet uit).

Bronnen:
http://www.europart.nl/onderdelen+koken/ov...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100