Welk apparaat geeft meer hitte in de trommel, condens of afvoer droger?

Ik heb jaren terug een condensdroger gehad, nu hebben we eentje gekregen met slang. Hij draait nu, maar ik heb het idee dat hij lang niet zo heet is vanbinnen als dat mijn oude altijd werd. Is dat ook juist het verschil, of worden beide apparaten normaal gesproken even heet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit is toch hetzelfde ? Het verschil zit hem in de afvoer van het water aan de achterkant. Dit gaat danwel met een slangetje naar de bak of rechtstreeks de leiding in.

De temperatuur van drogen is bepaald door de thermostaat en die is behoudens tolerantie bij alle kasten gelijk. Mogelijks voelt het geheel, trommel, kast, omgeving, enz warmer bij een condensdroger omdat de warmte binnen blijft en alles een beetje meer opwarmt terwijl een kast met afvoer steeds verse lucht binnen neemt. Het is een fabeltje dat condenskasten meer verbruiken, wel integendeel. Condenskasten hebben allen energielabel A en de afvoerkasten C. Zie vergelijking in bijlagen waarbij ik 2 condenskasten en 1 afvoerkast vergelijk. De afvoerkast verbruikt tot 0,8 kWh meer op 1000 tr/m !

Bronnen:
http://www.vergelijk.be/compare/21117232/1...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100