Zijn er vaatwassers die zo in een keukenkastje passen?

In mijn huurhuis wil ik graag een vaatwasser plaatsen. Er zit een vaste keuken in en ik heb een aansluiting, maar geen plek om een vaatwasser neer te zetten.
Voor een inbouw moet je de onderkant van je kastje verwijderen, iets wat niet kan in deze keuken. Dus vroeg ik mij af of er vaatwassers zijn die je zo in een keukenkastje kunt schuiven zonder te hoeven gaan zagen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja hoor. Minivaatwassers. Als je dat googled kun je bij beslist kijken welke je wilt.

Ja hoor, dat zijn de zgn tafelmodellen!

Nee, in een standaardkeukenkastje zal geen inbouwvaatwasser kunnen passen. Een standaardruimte voor de vaatwasser mist namelijk de linker en rechterzijkant (dus een dikke centimeter aan beide kanten). Waarom kun je niets verwijderen in je keuken?

Een inbouwvaatwasser komt altijd in plaats van een keukenkastje. Deze maat is meestal 60 cm. breed en minimaal 85 cm hoog. Toegevoegd na 3 minuten: Vaatwasmachines hebben over het algemeen 3 maten: het meest voorkomende model van 60 cm breed, de smallere variant van 45 cm en een mini-variant, die meestal samen met een oven en gasfornuis in een geïntegreerd apparaat zit. Er zijn afwasmachines waarbij u de hoogte kunt verstellen, zoals de inbouw vaatwasmachines, die vaak van verstelbare pootjes voorzien zijn. Verder zijn er eventueel ook verhoogde modellen, die gebruik maken van de ruimte onder een verhoogd werkblad.

Bronnen:
http://www.modern.nl/informatie/?item=284

Dit geval is bij mij ook. Daarom heb ik nu een vaatwasser met 6 couverts. Een mini vaatwasser die evt op je werkblad kan staan. Ik heb een kast deurtje verwijderd en in die kast de vaatwasser ingezet. Ik heb zelf de vaatwasser van Etna http://www.kieskeurig.nl/vaatwasser/etna/evw7860wit/prijzen/bezorgen/901559/ Maar er zijn natuurlijk meerder modellen verkrijgbaar van verschillende merken. Toegevoegd na 3 minuten: Inbouw vaatwassers met meer dan 6 couverts gaat helaas niet lukken in een kastje. Dit komt namelijk altijd ipv een kastje. De maten zijn dan ook te hoog en te breed om het in een kast te krijgen. Tevens staan deze apparaten op eigen poten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100