Hoe reinig ik mijn senseo apparaat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Doorspoelen met azijn. Dan wordt de kalk eruit gehaald. Losse onderdelen kun je ook zo schoonmaken. Daarna een aantal keer doorspoelen met water. Gewoon zoals je koffie zet maar dan zonder koffiepad.

Azijn erin doen en op twee knoppen tegelijk drukken. Dan spoelt het apparaat door. Toegevoegd na 1 minuut: Volgens mij de knop voor één bakkie en voor twee bakkies tegelijk indrukken

Aan de buitenkant met een sopje, aan de binnenkant met een special Senseo reinigingsmiddel van Philips dat je o.a. bij de Blokker kunt krijgen. Niet met azijn doen! Toegevoegd na 2 minuten: Het filter doe ik na het doorspoelen in de afwasmachine; niet doorprikken oid, dan kan er geen druk meer opgebouwd worden.

Je kan een heel dun sopje maken, in je waterbak doen en dan zonder koffiepad steeds 'koffie zetten'. Dan gaat het door alle buisjes etc. Spoel hierna wel nog een paar keer door met normaal water !!!

Azijn of schoonmaakazijn is niet goed [staat ook in de beschrijving als het goed is] Je kunt bij Blokker of de Marskramer speciale zakjes ontkalking voor de senseo kopen,maar die zijn nogal prijzig. De goedkopere oplossing is een zak citroenzuurpoeder kopen en hiermee ontkalken. Een zak van een kilo kost 5,95 bij: http://www.brouwmarkt.nl/zuren-ontzuurders-c-255_37.html

Zoals alle apparaten of voorwerpen die in contact komen met voedsel, moet je ook het Philips SENSEO® koffiezetapparaat regelmatig schoonmaken. Geen zorgen, want dat doe je in een handomdraai. De padhouders en schuimkamer mag je namelijk zo in de vaatwasmachine plaatsen. Als je het apparaat lang niet gebruikt, kun je het best een keer doorspoelen zonder coffee pads. Vul dan het waterreservoir volledig met water en druk gelijktijdig op de twee knoppen (1 en 2 koppen).

Bronnen:
http://www.de-spons.nl/index.php?option=co...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100