Wat is een makkelijk foto-verklein programma?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zelf gebruik ik IrfanView, erg simpel programma http://www.irfanview.com

Ik gebruik meestal photoshop, maar dat is een duur programma. Snag-it is simpel en makkelijk (maar is ook een betaald programma). Als je een goed en gratis programma zoekt, kijk dan eens naar gimp, werkt goed, snel, makkelijk en is gratis.

het ‘makkelijkst’ vind ik: -selecteer de foto -stuur hem naar jezelf op -antwoord op de vraag: origineel formaat behouden of verkleinen, verkleind opsturen -dan heb je de foto verkleind. -en kun je deze opnieuw opslaan met een ‘v’ erachter bijv. en gebruiken

kan je niet gewoon paint gebruiken? Of gimp is inderdaad een betere gratis oplossing.

thumbnail creator is een goeie, zelf niet gebruikt maar wel zo iets. Je hebt dan 1000 foto`s wat hij binnen een minuut verkleint naar 100 px bij 100 px bijvoorbeeld.. Toegevoegd na 1 minuut: Andere link toegevoegd zelf nog niet geprobeerd maar denk dat het wel werkt voor je succes

Bronnen:
http://www.fookes.com/ezthumbs/
http://www.freedownloads.nl/JPEG_Resizer.htm

Gratis, overzichtelijk en kan alles. XNView http://www.xnview.com/en/xnview.html

EasyResize, de toen nog gratis versie: http://www.freewarepaleis.nl/freeware_info.php?app=5

Om foto's te bekijken als een slideshow-achtig iets, gebruik ik altijd FastStone MaxView. Hiermee kan je ook redelijk eenvoudig een enkele foto verkleinen. Als ik een batch wil verkleinen dan is er ook van FastStone de PhotoResizer. Alle tooltjes zijn ook ondergebracht in de FastStone Image Viewer welke een beheer programma is met foto-thumbnails, bewerking en weergeven. Het meeste is gratis, maar als het shareware is, dan kan je de laatste gratis versie wel downloaden van www.portablefreeware.com http://www.faststone.org/ --- By the way, voor een meest professionele resultaat is het nuttig om na de verkleining een subtiele verscherping toe te passen. Dus voor een goed resultaat kan je het beste photoshop gebruiken.

Om foto's te verkleinen gebruik ik al jaren een gratis gedownloade foto-resizer. Er zijn er verschillende. Ik heb er 1 waarbij je veel foto's tegelijk kunt verkleinen. De foto's die je wilt verkleinen zet je in een speciale map(bron) en als ze verkleind zijn zet het programma ze in de map "doel". Ik kan ook direct een watermerk toevoegen. Op onderstaande site staan verschillende resize programma's.

Zie de bron , gratis , superklein , supersnel en supermakkelijk ! Verschillende formaten mogelijk .

Bronnen:
http://adionsoft.net/fastimageresize/

"PhotoFiltre" een gratis programma. Ik gebruik het om mijn photos te verkleinen voor bepaalde websites die geen grote afbeeldingen toestaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100