Wat is het verschil tussen AF-S en AF-D?

Ik heb begrepen dat bij AF-S de AF-motor in de lens zit, en bij AF-D in de body.

Mijn vraag gaat over het verschil tussen AF-S en AF-D *voor het fotograferen*. Welke verschillen merk je, als fotograaf? Is er verschil in snelheid, AF-nauwkeurigheid, prijs, mogelijkheid tot continue tracking, gewicht, stroomverbruik, trillingen? Andere verschillen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Inderdaad heeft de AF-S de motor ingebouwd, maar de D slaat op het feit dat de lens de ingestelde afstand (Distance) doorgeeft aan de camera en de flitser, om op die manier de flitser instaat te stellen exact de juiste hoeveelheid flitslicht los te laten op je onderwerp, zonder door voor of achtergrond teveel in de war te raken. Ook AF-S lenzen zijn in feite AF-D lenzen, net als de AF-G. De D variant heeft eigenlijk altijd een diafragma ring, maar daar staat die D niet voor, de G variant heeft géén diafragma-ring, en de S variant bestaat volgens mij zowel met als zonder.

daar is meer vraag naar geweest. Wat is nu het exacte verschil tussen AF en AF-D lenzen? Ik dacht dat het verschil lag in het feit dat de AF-D lens over een manuele diafragma-ring beschikte en dat gewone AF-lenzen van een ouder (trager) type waren. Dit i.v.m. een aankoop van een lens (Nikkor AF 28mm f/2.8 (D??) waarin de verkoper beweert dat de AF een analoge lens zou zijn in tegenstelling tot de AF-D die een digitale lens zou zijn. Volgens mij is een DX lens een digitale lens. De specifieke AF-D lens heeft als bouwjaar 1994 (zie Pbase) en in die tijd bestonden nog geen digitale reflextoestellen... kijk verder eens hier: http://forum.belgiumdigital.com/f35/domme-vraag-exacte-verschil-tss-af-en-af-d-lenzen-138600.html

Bronnen:
http://forum.belgiumdigital.com/f35/domme-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100