welke camera is geschikt voor film als fotografie?

Bedoeling is een foto film combi te maken van een project, ik weet dat je met cameras ook kunt filmen, ik denk aan een spiegelreflex van canon of nikon maar weet niet welke het geschikste is, zaken als geluidsweergave zijn ook erg belangrijk bij het filmen, natuurlijk ook het beeld.
Spiegelreflex cameras geven naar mijn gevoel de mooiste beelden. Intussen heb ik al gezocht uit vorige vragen maat er was nog geen vraag gesteld naar de combinatie camera film

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De canon 70D is de combi die je zoekt. Heb hem zelf ook met dezelfde reden gekocht. De foto's zijn prachtig, goede sensor, goed autofocus systeem, goede kleurrendering. En de video is ook heel goed, met een externe microfoon erin kun je video's maken waardoor iedereeen verbaasd zal zijn. Het mooie aan de 70D is dat het de eerste canon camera is die continu scherpsteld voor video. Ik heb dat vorige week met een reportage gezegd en hij was 99% van de shots raak, mede door het touchscreen. Zelf had ik het met mijn hand niet beter gekund. Op internet staan ook vele goede voorbeelden en reviews. Succes met zoeken!

Ik zou ook eens kijken naar een bridge camera, waarbij de panasonic lumix fz200 bivenaan mijn lijst staat. Foto's zijn haarscherp mede door de lens van Leica, de zoom van 24-600 is over het hele bereik lichtsterk met een diafragma van 2.8 en je kunt er een externe microfoon op aansluiten.

De Sony SLT-A77 is een prima camera voor foto's en zeker ook voor filmen. Het heeft het niveau van een goede spiegelreflexcamera. Zelf gebruik ik die ook. Toegevoegd na 1 minuut: Er zijn tevens een tal van accessoires toe te voegen zoals lenzen, externe microfoons, belichtingen, etc.

Ik gebruik m'n Canon 5d Mark II voor zowel foto als video opnames. Om het geluid nog beter te krijgen kan er op een 5d ook een externe microfoon worden aan gesloten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100